top image

Putovanje Brazil


Jedna od najprivlačnijih svetski očaravajućih mesta je Brazil, smešten u Južnoj Americi. Zemlja belih peščanih plaža, netaknutih prašuma i metropola koje ne spavaju. Brazil nudi velike avanture za putnike, surfovanje, ronjenje kristalno čistim vodama, jahanje konja, plovidbu kajakom poplavljenim šumama Amazona, ili ako ste za varijantu da sedite i uživate u prirodi i amtosferi, opustite se na nekoj od plaža uz brazilski nacionalni koktel caipirinha. Brazil je zemlja koja zahvaljujući svom ekosistemu ima kolekciju biljnih i životinjskih vrsta koja se ne mogu naći nigde na svetu. Brazilska kuhinja se razlikuje od regiona i predstavlja spoj tri različite kulture, portugalskih osvajača, afričkih robova i starosedelaca Indijanaca, međutim, uglavnom preovladjuju pasulj, suvo meso, soja, pirinač i kukuruz. Brazil je poznat po fudbalu, kafi i karnevalu u Riju. Ovo je zemlja velike raznolikosti od urbanog Sao Paola do kišnih šuma Amazona, mnogo toga možete videti i doživeti u Brazilu, zato i postoji izreka „Svako može naći Brazil za sebe“.

Brazilija je glavni grad Brazila sa oko 2 miliona stanovnika. To je jedini grad na svetu koji je izgrađen u 20. veku i predstavlja rezultat modernog urbanog projekta. Kada se pogleda plan grada, podseća na oblik aviona, iako mnogi preferiraju da je ptica sa raširenim krilima, međutim ideja arhitekte je bila da grad ima oblik krsta. U svetu gastronomije Brazilija je među glavnima sa malim restoranima koji služe hranu iz centralnog dela Brazila, ili kafićima sa prefinjenim menijima gde će Vam obrok spremiti najpoznatiji kuvari...

 

..

Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate i to: prilikom prijavljivanja uplaćuje se 200 EUR, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 600 EUR, a ostatak sume uplaćuje se najkasnije do 6 nedelja pred polazak. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina. 

Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji je validan za dato putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa datog putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja), u suprotnom agencija ne snosi odgovornost. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa.

Šta je uključeno

Smeštaj

Hotel u Rio de Žaneiru Primer  9 noći

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Rio de Žaneiro, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 23 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma do smeštaja
 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Rio de Žaneiro – Budimpešta, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 23 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

Hrana

9 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

..

..AVIO PREVOZ..

..

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Poseta favele i škola sambe

Poseta favele i škola sambe
Cena: 85,00 EUR

Dozivite istinsko lokalno iskustvo posetom favele dok šetate uskim ulicama jedne od najdražih favela južne zone Rio de Žaneira koja je bila i mesto snimanja spota Majkl Džeksona. Upoznaćemo sa svakodnevnim životom i izazovima njenih stanovnika. Nakon toga naš izlet nastavljamo posetom jedne od škola sambe gde ćemo imati priliku zaviriti iza kulisa najveće svetske zabave pod otvorenim nebom.  Zaplesimo uz ritmove sambe uz degustaciju poznatog brazilskog koktela kajpirinje na ovom nezaboravnom izletu. 

Cena izleta uključuje: organizovani prevoz prema predviđenom itinereru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznicu za školu sambe, piće, usluge predstavnika agencije.

*Minimalan broj putnika za realizaciju izleta: 9

Statua Isusa Spasitelja i Lege park

Statua Isusa Spasitelja i Lege park
Cena: 80,00 EUR

Statua Hrista Spasitelja na Korkovado brdu spada u sedam novih svetskih čuda. Podignuta je dvadesetih godina prošlog veka. Danas stoji raširenih ruku nad Guanabara zalivom i blagosilja karioke (stanovnike Rija). Statua je smeštena na brdu Korkovado, na visini od 710 metara, sa koje se pruža neverovatan pogled na živopisne delove Rija. Zaustavljamo se i na vidikovcu Vista Chinesa, zdanja koje je podignuto u čast kineskim imigrantima, koji su doneli uzgoj čaja u Brazil u 19. veku. Odlazimo i na vidikovac Dona Marta, sa kog se pruža panoramski pogled na grad, koji istovremeno otkriva Glavu šećera, Marakanu, zaliv Gvanabara i Korkovado. Za kraj dana odmaramo u zelenilu Lage parka iliti „Parka laži”, u kome se nalazi grandiozna vila s početka prošlog veka koju je bogati industrijalac poklonio svojoj ženi kako bi imala gde da drži svoje muzičke nastupe.

Cena izleta uključuje: organizovani prevoz po predviđenom itineraru, transfer vozom do Statue Isusa Spasitelja, lokalni vodič na engleskom jeziku, usluge predstavnika naše agencije.

Glava šećera,stepenice Selaron,Olimpijski bulevar,Marakana

Glava šećera,stepenice Selaron,Olimpijski bulevar,Marakana
Cena: 85,00 EUR

Odlazak na drugi kraj Rija i poseta čuvenoj Glavi sećera, koja se nalazi iznad Guanabara zaliva, a čije ime simbolizuje izdizanje ostrva iz zaliva, koji je deo Atlantskog okeana. „Stena“ je zbog svog oblika dobila ovo popularno ime, a vredi podsetiti da je Brazil najveći izvoznik, upravo, šećera. Odatle se pruža čuveni pogled na oblasti Urka, Botafogo i Kopakabanu. Prolazimo i kroz boemsku četrvt Rija, Santa Terezu. Ove uličice i koloritne zgrade predstavljaju esenciju Brazila. Ne propuštamo priliku da se prošetamo i prepoznatljivim stepenicama Horhea Selarona. Stepenicama provejava plava, žuta i zelena boja kao boje brazilske zastave. Sve je to uokvireno crvenilom pločica koje je vagabundo Selaron marljivo prikupljao iz celog sveta. Brojne muzičke zvezde poput Snoop Dogga i grupe U2 su snimale spotove ovde. Nezaobilzni sportski dragulj Rija je stadion Marakana. Čuveni stadion koji je još uvek gorka uspomena kariokama na „Marakanaso tragediju”, kada im je 1950. godine šokantno izmakla titula svetskog prvaka videćemo panoramski. Nakon toga se možemo uputiti na obilni brazilski ručak gde možete probati autentična jela poput fejžoade (feijoada – crni pasulj), mokeke (moqueca – brazilska paelja), pao de kežo (pao de queijao – peciva sa sirom) i još mnogo toga. Za kraj upoznajemo i urbanu stranu Rija. Ogromni grafiti nas čekaju u Olimpijskom bulevaru. Nekada neiskorišćeni hangari postali su nedavno okupljanje alternativnog Rija u potrazi za svojim izrazom. Oslikavaju olimpijski duh i zajedništvo planete u autohtonom stilu.  

Cena izleta uključuje: organizovani prevoz po predviđenom itineraru, lokalni vodič i predstavnik agencije na srpskom jeziku, karta za žičaru do Glave šećera.

Cena izleta ne uključuje: ručak, ulazak na Marakanu.

Pedra do Telegrafo

Pedra do Telegrafo
Cena: 55,00 EUR

Mesto koje je doživelo planetarnu popularnost zahvaljujući fotografijama koje se ovde načine! Nekada je ovde bila bivša osmatračnica koju su brazilske pomorske snage koristile tokom Drugog svetskog rata. Danas na ovo mesto pohrle brojni turisti i uživaju u autentičnom trekingu do vidikovca. Pogled i fotografije koje ovde napravite zasigurno će vas ostaviti bez daha. Bujno zelenilo i čarobna vegetacija, okean i plaže čine predeo vrlo živopisnim. U zoni Telegrapho nije dozvoljeno kretanje velikih turističkih buseva te se stoga koristi kombi prevoz. U povratku svraćamo u najšareniju Havainas prodavnicu i po okrepljujući asai u najboljem asai šopu.

Cena izleta uključuje: organizovani prevoz po predviđenom itineraru, lokalni vodič i predstavnik agencije na srpskom jeziku.

Cena izleta ne uključuje: asai u navedenom baru.

 

Pedra Bonita

Pedra Bonita
Cena: 55,00 EUR

Planinarenje do stene Pedra Bonita vodi vas do jednog od najlepših vrhova Rio de Žaneira sa prekrasnim pogledom na grad, obalu i kišnu šumu Tižuku (Tijuca). Staza Pedra Bonita prolazi kroz prašumu Tižuka (Nacionalni park), jednu od najvećih urbanih šuma na svetu. Stižemo do vrha odakle se pruža neverovatan pogled na zapadnu obalu Rija i iz jedinstvenog ugla uživamo u pogledu na Pedra da Gavea, čuvenu veličanstvenu ravnu stenu i najveći monolit blizu okeana na svetu „stolnu planinu“. Na nažem putu ćemo možda videti i neke divlje životinje i ptice poput tukana i majmuna.

Cena izleta uključuje: organizovani prevoz po predviđenom itineraru, lokalni vodič na engleskom jeziku, usluge predstavnika naše agencije.

*Minimalan broj putnika za realizaciju izleta: 9

Jedrenje u Guanabara zalivu

Jedrenje u Guanabara zalivu
Cena: 90,00 EUR

Grad Rio de Žaneiro širom sveta nazivaju „čudesnim gradom“ i tokom ovog jedrenja razumećemo i zašto. Na putu ćemo proći pored nekoliko znamenitosti, kao što su pogled na Korkovado i Glavu šećera i mnoge druge. Uživamo u prelepim bojama i najlepšem zalasku sunca na ovoj strani sveta.

Cena izleta uključuje: transfer do marine, jedrenje na brodu (oko 3h), lokalni vodič i predstavnik agencije na  srpskom jeziku, piće (kajpirinja, pivo, sok, voda).

Carski grad Petropolis

Carski grad Petropolis
Cena: 90,00 EUR

Gradić na obodu Rija koji važi za najbogatije i najsigurnije mesto u Brazilu. Podignut je u čast Pedra II, poslednjeg brazilskog cara, koji je Brazilom vladao 58 godina. Petropolis je bio letnja rezidencija brazilskih careva i aristokrata u 19. veku, a bio je i zvanični glavni grad države Rio de Žaneiro tokom Prve brazilske republike, između 1894. i 1902. godine. Mnoštvo pozorišta, muzeja, galerija i palata krasi ovaj grad. Čak se i najpozantija brazilska pivara nalazi upravo ovde. Grad je poznat i po svojoj multikulturalnosti s obzirom da ovde žive velike zajednice Nemaca, Japanaca, Italijana, Libanaca. Tokom ovog izleta posetićemo najbitnije znamenitosti grada poput: palate Quitandinha, katedrale Sao Pedro de Alcantara, Carski muzej, kuća Santosa Dumonta, brazilskog pronalazača i pionira avijacije, kao i mnoge druge.

Cena izleta uključuje: organizovani prevoz prema predviđenom itinereru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, bufe ručak, usluge predstavnika agencije.

Cena izleta ne uključuje: piće, desert.

 

Smeštaj

Hotel u Rio de Žaneiru 

Hotel u Rio de Žaneiru
Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Hotel *** (prema lokalnoj kategorizaciji) u Rio de Žaneiru je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

..

..

Ruta
Beograd
Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)
Beograd


Plan i program

Plan i program puta važi za polaske 11. 4. 202425. 4. 20247. 11. 2024

Okupljanje grupe u Beogradu na aerodromu Nikola Tesla. Let iz Beograda sa presedanjem . Dolazak u Rio de Žaneiro u popodnevnim časovima. Transfer do smeštaja. 

 Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Rio de Žaneiro, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 23 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

 Mesto

 • Beograd
 • Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)

Dolazak u Rio de Žaneiro u ranojutarnjim časovima. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

 Prevoz

 • Transfer od aerodroma do smeštaja

 Smeštaj

Hotel u Rio de Žaneiru 1 noć

 Mesto

 • Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)

Fakultativni izlet – Posete favele i škole sambe. Dok šetate uskim ulicama jedne od najdražih favela južne zone Rio de Žaneira – Rocinha!  Nakon toga naš izlet nastavljamo posetom jednoj od fabrika karnevala gde ćemo imati priliku zaviriti iza kulisa najveće svetske zabave pod otvorenim nebom, Rio karnevala.  Zaplesimo uz ritmove sambe uz degustaciju poznatog brazilskog koktela kajpirinje na ovom nezaboravnom izletu. Povratak u smeštaj. 

 Smeštaj

Hotel u Rio de Žaneiru 1 noć

 Mesto

 • Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)

 Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

 Fakultativni izleti

Fakultativni izlet – Poseta Statue Isusa Spasitelja (Christ the Redeemer), Dona Marta View, Chinese View i Lege park. Statua Hrista Spasitelja na Korkovado brdu spada u sedam novih svetskih čuda. Podignuta je dvadesetih godina prošlog veka. Danas stoji raširenih ruku nad Guanabara zalivom i blagosilja karioke (stanovnike Rija). Statua je smeštena na brdu Korkovado, na visini od 710 metara, sa koje se pruža neverovatan pogled na živopisne delove Rija. Zaustavljamo se i na vidikovcu Vista Chinesa, zdanja koje je podignuto u čast kineskim imigrantima, koji su doneli uzgoj čaja u Brazil u 19. veku. Odlazimo i na vidikovac Dona Marta, sa kog se pruža panoramski pogled na grad, koji istovremeno otkriva Glavu šećera, Marakanu, zaliv Gvanabara i Korkovado. Na kraju dana odmaramo u zelenilu Lage parka iliti „Parka laži”, u kome se nalazi grandiozna vila s početka prošlog veka koju je bogati industrijalac poklonio svojoj ženi kako bi imala gde da drži svoje muzičke nastupe. Povratak u smeštaj. 

 Smeštaj

Hotel u Rio de Žaneiru 1 noć

 Mesto

 • Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)

 Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

 Fakultativni izleti

Fakultativni izlet – Glava šećera (Pão de Açúcar), Olimpijski bulevar, Selaronove stepenice i stadion Marakana. Dan za posetu najupečatljivijim znamenitostima Rija. Odlazak na drugi kraj Rija i poseta čuvenoj Glavi sećera, koja se nalazi iznad Guanabara zaliva, a čije ime simbolizuje izdizanje ostrva iz zaliva, koji je deo Atlantskog okeana. Stena je zbog svog oblika dobila ovo popularno ime, a vredi podsetiti da je Brazil najveći izvoznik upravo šećera. Odatle se pruža čuveni pogled na oblasti Urka, Botafogo i Kopakabanu. Prolazimo i kroz boemsku četrvt Rija, Santa Terezu. Ove uličice i koloritne zgrade predstavljaju esenciju Brazila. Ne propuštamo priliku da se prošetamo i prepoznatljivim stepenicama Horhea Selarona. Stepenicama provejava plava, žuta i zelena boja kao boje brazilske zastave. Brojne muzičke zvezde poput Snoop Dogga i grupe U2 su snimale spotove ovde. Nezaobilzni sportski dragulj Rija je stadion Marakana. Čuveni stadion još uvek je gorka uspomena kariokama na „Marakanaso tragediju” kada im je 1950. godine šokantno izmakla titula svetskog prvaka. Za kraj upoznajemo i urbanu stranu Rija. Ogromni grafiti nas čekaju u Olimpijskom bulevaru. Nekada neiskorišćeni hangari postali su nedavno okupljanje alternativnog Rija u potrazi za svojim izrazom. Oslikavaju olimpijski duh i zajedništvo planete u autohtonom stilu. Povratak u smeštaj.

 Smeštaj

Hotel u Rio de Žaneiru 1 noć

 Mesto

 • Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)

 Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

 Fakultativni izleti

Slobodno vreme koje možemo iskoristiti na obilazak najpoznatijeih plaža grada. Uživanje na Kopakabani i Ipanemi. Ispijanje kaipirinja i upijanje brazilske energije. Prepoznatljive talasaste šare na šetalištima ovih dveju plaža mame kako turiste tako i prodavce neobičnih suvenira širom Južne Amerike. Pored kupanja, na plažama postoje i brojni tereni za fudbal i odbojku na pesku, ušuškane lažaljke, sveži kokosi i usoljeni morski plodovi. Na kraju dana nezaobilazna preporuka je popeti se na stenu Arpoador, dom unikatnih kaktusa. Malo poluostvo između Ipaneme i Kopakabane pruža prizore za nezaborav dok sunce zalazi iza najveće brazilske favele Rosinje. Karioke aplauzom otpozdravljaju svaki zalazak sunca, a mi se na putu do smeštaja zadržavamo u njihovim barovima isprobavajući neobične kombinacije amazonskog voća poput asaija i rumova, kujući planove za naredne dane. 

 Smeštaj

Hotel u Rio de Žaneiru 1 noć

 Mesto

 • Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)

 Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izlet – litica Pedra do Telegrapho i pravljenje fotografija od kojih zastaje dah, mesto sa koga se pruža pogled na četiri zaliva. Uživanje i lagani hajking kroz prašumu. Mesto koje je doživelo planetarnu popularnost zahvaljujući fotografijama koje se ovde načine! Nekada je ovde bila bivša osmatračnica koju su brazilske pomorske snage koristile tokom Drugog svetskog rata. Danas na ovo mesto pohrle brojni turisti i uživaju u autentičnom trekingu do vidikovca.  Povratak u smeštaj.

 Smeštaj

Hotel u Rio de Žaneiru 1 noć

 Mesto

 • Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)

 Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

 Fakultativni izleti

Fakultativni izlet – Planinarenje do stene Pedra Bonita vodi vas do jednog od najlepših vrhova Rio de Žaneira sa prekrasnim pogledom na grad, obalu i kišnu šumu. Staza Pedra Bonita prolazi kroz prašumu Tižuka (Nacionalni park), jednu od najvećih urbanih šuma na svetu. Stižemo do vrha odakle se pruža neverovatan pogled na zapadnu obalu Rija i iz jedinstvenog ugla uživamo u pogledu na Pedra da Gavea, čuvenu veličanstvenu ravnu stenu i najveći monolit blizu okeana na svetu „stolnu planinu“ iz Rija. Na putu ćete možda videti neke divlje životinje poput tukana, kaputa i majmuna. Povratak u smeštaj. 

 Smeštaj

Hotel u Rio de Žaneiru 1 noć

 Mesto

 • Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)

 Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

 Fakultativni izleti

Fakultativni izlet – Jedrenje u Guanabara zalivu. Otkrivamo i divimo se Rio de Žaneiru sa mora, uz drugačiji pogled na čuvenu Glavu šećera i statuu Hrista Spasitelja. Uživamo u pogledu na prelepe, tople i tropske vode zaliva Guanabara. Za kraj, uživamo u najlepšem zalasku sunca. Povratak u smeštaj. 

 Smeštaj

Hotel u Rio de Žaneiru 1 noć

 Mesto

 • Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)

 Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

 Fakultativni izleti

Gradić na obodu Rija koji važi za najbogatije i najsigurnije mesto u Brazilu. Podignut je u čast Pedra II, poslednjeg brazilskog cara, koji je Brazilom vladao 58 godina. Petropolis je bio letnja rezidencija brazilskih careva i aristokrata u 19. veku, a bio je i zvanični glavni grad države Rio de Žaneiro tokom Prve brazilske republike, između 1894. i 1902. godine. Mnoštvo pozorišta, muzeja, galerija i palata krasi ovaj grad. Čak se i najpozantija brazilska pivara nalazi upravo ovde. Grad je poznat i po svojoj multikulturalnosti s obzirom da ovde žive velike zajednice Nemaca, Japanaca, Italijana, Libanaca. Tokom ovog izleta posetićemo najbitnije znamenitosti grada poput: palate Quitandinha, katedrale Sao Pedro de Alcantara, Carski muzej, kuća Santosa Dumonta, brazilskog pronalazača i pionira avijacije, kao i mnoge druge.

Cena izleta uključuje: organizovani prevoz prema predviđenom itinereru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, bufe ručak, usluge predstavnika agencije.

Cena izleta ne uključuje: piće, desert.

 Smeštaj

Hotel u Rio de Žaneiru 1 noć

 Mesto

 • Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)

 Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

 Fakultativni izleti

Nakon odjavljivanja iz smeštaja slobodno vreme do transfera do aerodroma. Let iz Rija za Beograd sa presedanjem u popodnevnim časovima. 

 Prevoz

 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Rio de Žaneiro – Budimpešta, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 23 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

 Mesto

 • Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro)

 Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima. Kraj putovanja.

 Mesto

 • Beograd
ZA DETALJNIJE INFORMACIJE KONTAKTIRAJTE NAS PUTEM MAILA ILI TELEFONOM


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Living & Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024