top image

Letovanje Grčka 2022

Po mnogo čemu jedinstvena u svetu, sa istorijom dugom više hiljada godina, kolevka evropske civilizacije, dom grčkih bogova, postojbina Platona, Aristotela, Aleksandra Makedonskog, hrabrog Herakla, domovina Olimpijskih igara. Po mnogo čemu jedinstvena u svetu, sa istorijom dugom više hiljada godina, kolevka evropske civilizacije, dom grčkih bogova, postojbina Platona, Aristotela, Aleksandra Makedonskog, hrabrog Herakla, domovina Olimpijskih igara. Na samom jugu Balkanskog poluostrva u zagrljaju kontinentalnog dela Evrope i tirkizno plavog Mediterana ugnezdila se Grčka. Zemlja u kojoj se međusobno prožimaju legende, mitovi, istorija i tradicija, sa dugim peščanim plažama, hiljadama ostrva i poluostrva, modernim letovalištima i mestima neverovatne prirodne lepote. Zemlja čudesnih pejzaža, bogate istorije, jedinstvene tradicije, gostoljubivog naroda sa pravom nosi titulu jedne od najatraktivnijih destinacija na svetu. Prepustite se i Vi čarima Grčke uz gastronomske specijalitete, pokrenite svoja čula i zaigrajte uz zvuke sirtakcija i buzukija. Uživajte u aromi ouzo-a, opustite se uz smeh i toplinu domaćina i sedite u hladu maslina u maloj taverni na obali mora. Onog trenutka kada budete zakoračili na tlo Grčke, magija ove zemlje će vas zaslepeti i otkrićete da postoji toliko mesta koje treba da otkrijete i koja čekaju samo na Vas. Zato, pođite sa nama na čarobno putovanje u mesta dugih peščanih plaža, prošetajte ulicama koje nose naziv drevnih bogova, zažmurite i slušajte zvuke blagih morskih talasa, osetite vazduh sa mirisom mora i mediteranske kuhinje. Otvorite oči. Osećajte se kao kod kuće! Mi smo tu da zadovoljimo Vaša očekivanja! Opšti podaci: Površina: oko 132 000km2 Stanovništvo: 10.816.286 Religija: Pravoslavna 98% Novac: Euro Vremenska razlika: +1h u odnosu na Srbiju Telefinski pozivi: iz Srbije za Grčku bira se 0030 (pozivni broj grada) iz Grčke za Srbiju bira se 00381 (pozivni broj grada) Električni napon: 22V naizmenične struje

Uslovi za ulazak u Grčku tokom pandemije:
Državljani Srbije od 14. maja 2021. godine mogu ući u Grčku, avionom ili preko dva drumska prelaza. Između Grčke i Bugarske – Promahonas (radno vreme 00-24h) i preko drumskog prelaza između Grčke i Severne Makedonije – Evzoni (radno vreme 07-23h).
Ulazak u Grčku je moguć uz obaveznu prijavu (Passenger Locator Form - PLF) minimum 24 sata pre ulaska u Grčku i prezentovanje koda koji se dobije preko ove prijave, link: https://travel.gov.gr/.
Takođe, neophodana je jedna od sledećih potvrda:
- Potvrdu o vakcinaciji (Potvrda o potpunoj vakcinaciji, pored ličnih podataka, treba da sadrži tip primljene vakcine i broj doza. Neophodno je da prođe 14 dana od poslednje primljene doze. Potvrda mora biti dvojezična, ime I prezime na potvrdi treba da se podudaraju kao u pasošu) Vakcine koje Grčka prihvata: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Novavax, Johnson + Johnson/Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.
- Negativan PCR test, ne stariji od 72 sata (Za decu do 5 godina starosti nije potreban)
- Potvrda da ste preležali COVID-19 (na engleskom jeziku, zajedno sa priloženim pozitivnim PCR testom izdat u periodu od 2-9 meseci pre dolaska u Grčku).
Putnici na graničnom prelazu u Grčkoj mogu biti metodom slučajnog uzorka testirani brzim testom. Ukoliko je rezultat pozitivan, određuje se obavezna izolacija i putnici se smeštaju u karantinske hotele gde će biti testirani PCR testom kako bi potvrdili početnu dijagnozu. Putnici će provesti najmanje 10 dana u karantinu čije troškove snosi Grčka država.
Tokom boravka u R. Grčkoj turisti se moraju pridržavati pravila koja važe i za lokalno stanovništvo.
Više informacija možete naći na linku https://travel.gov.gr/


Prevoz Putnika za Nemačku Autobusom Povoljno Jeftino
Prevoz putnika za Nemačku

Iznajmljivanje Autobusa Jagodina Pomoravlje

Avio Karte za ceo Svet


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Living & Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2022