top image

Putovanje Indija


Svet pun zvukova, boja i mirisa. Zemlja čuda, mistike i duhovnosti, zemlja začina i večite misterije… Zemlja ekstrema koja zaprepašćuje svojom veličinom i nepredvidljivošću. Jedino što je u Indiji predvidljivo jeste da vas neće ostaviti ravnodušnima. Slonovi u saobraćajnoj gužvi, krave na plaži i više od milijardu ljudi svuda oko vas. Krenite na put u Indiju i pripremite se za iskustvo kakvo niste imali ni u najluđim snovima. Između legende, snova i stvarnosti, sledi susret sa svetom iz bajki… Kolevka civilizacije, neverovatna, egzotična, šarena i jedinstvena, Indija je zemlja u kojoj romantične palate i neosvojive pustinjske tvrdjave čine impresivno kulturno istorijsko nasleđe. Spiritualno, religijsko i istorijsko bogatstvo je neverovatno.Nalazi u Južnoj Aziji i zauzima njen najveći deo, tako da se cela Južna Azija često naziva „Indijski potkontinent“. Graniči se sa Pakistanom na zapadu, na severu sa Nepalom, Kinom i Butanom i sa Bangladešom i Mjanmarom na istoku. Ona je po površini sedma zemlja na svetu. Indijske obale, duge preko 7000 kilometara, zapljuskuju Arapsko more i Bengalski zaliv, koji su delovi Indijskog okeana. Na njenom južnom delu se nalazi, po obliku trouglasta, visoravan Dekan. Na severu su široke ravnice slivova reka Ganga i Bramaputre. Dalje ka severu su planine Himalaji. Usled ogromne površine, Indija ima raznovrstan biljni i životinjski svet, različite klimatske uslove i geografske terene. Svoje ime duguje starom persijskom nazivu reke Ind – Sindu. Nju Delhi je glavni grad države Indije. Čini zajedničku aglomeraciju s starim delom Delhija koji se nalazi nešto severnije i ima oko 17 miliona stanovnika. Smešten je na severu Indije, uz obalu reke Jamuna, na prelazu iz doline Ind u dolinu Ganga. Predstavlja značajno saobraćajno, političko, upravno i trgovačko središte. Kako Nju Delhi i grad Delhi čine jedinstvenu upravnu celinu, oba grada zajedno Indijci najčešće zovu jednostavno Delhi.

....

....

....

....

....

....

 Indija Holi festival

19. mart 2024. - 30. mart 2024.
12 dana - 9 noći

Putovanje u Indiju za vreme kada se održava festival boja!
Vodimo vas u avanturu po najzanimljivijim gradovima Indije za vreme festivala boja. Holly (Phagwah) je festival boja i i slavi se dva dana početkom marta.
Holi je festival koji predstavlja početak proleća i slavi se širom Indije i Nepala. Jedan od najvažnijih festivala u Indiji, zidovi grada su ofarbani jarkim bojama, raznim ukrasima.
Zemlja koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, zemlja koju svakako treba videti i doživeti. Biće ovo putovanje u Indiju na kom ćemo osim prisustvovanju festivalu boja upoznati i gradove Nju Delhi, Puškar, Rišikeš i Džaipur.
Obilasci uključeni u cenu aranžmana:

- Obilazak Pahargandža i Konat trga

- Obilazak hrama Akšardam

- Obilazak Puškara i svetog jezera

- Pešačka tura kro Pink city – Ružičasti grad

- Velika Holi žurka i prskanje bojama

- Poludnevni obilazak Dubaija

Plan i program

1. dan: Okupljanje grupe i polazak
Okupljanje na aerodromu „Nikola Tesla” u Beogradu dva i po sata pre leta. Let iz Beograda za Abu Dabi u 17.50h (5W 7044).

Prevoz
Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Abu Dabi, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog prtljaga i ručni prtljag malih dimenzija (ranac)

Mesto
Beograd

2. dan: Dolazak u Nju Delhi i slobodno posle podne
Dolazak u Abu Dabi u 02.05h i transfer do aerodroma u Dubaiju na let za Nju Delhi u 09.55h (EK 516). Dolazak u Indiju u 14.40h, zemlju intenzivnih doživljaja. Transfer do smeštaja. Slobodan dan za upijanje atmosfere Delhija. Pustolovina na glavnom bazaru koji će vas upoznati sa svakodnevnicom lokalnog stanovništva i pružiti vam pregršt doživljaja ispunjenih ukusima, zvukovima i mirisima Indije. Noćenje.
Prevoz
Transfer od aerodroma u Abu Dabiju do aerodroma u Dubaiju
Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Dubai – Delhi, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog i i ručni prtljag za kabinu malih dimenzija (ranac) Transfer od aerodroma u Nju Delhiju do smeštaja
Smeštaj
Hotel Le Roi (1 noć)

Mesto
Abu Dabi, Dubai, Nju Delhi (New Delhi)

3. dan: Agra. Fakultativni izlet Tadž Mahal
Ranojutarnji polazak za Agru. Nakon dolaska transfer do hotela. Nakon kratkog predaha, fakultativni izlet koji započinje obilaskomTadž Mahala, najspektakularnije građevine na svetu koja rano ujutru svetluca i prelama svetlost na izlazećem suncu. Simbol indije i ljubavi. Obilazimo i Crvenu tvrđavu (Red Fort) u poslepodnevnim satima, još jednu prelepu građevinu Radžaputa. Noćenje.
Prevoz
Transfer Nju Delhi - Agra

Smeštaj
Smeštaj u Agri (1 noć)

Mesto
Nju Delhi (New Delhi), Agra

Hrana
Doručak × 1

Fakultativni izleti
Fakultativni obilazak Tadž Mahala

4. dan: Džaipur (Jaipur)
Napuštanje smeštaja. Idemo vozom za Džaipur u prepodnevnim satima. Džaipur (Jaipur) - pink grad. Radžastan u svom najboljem svetlu. Najveća i najšarenija država Indije. Prestonica Radžputa, kraljevske porodice i velikih ratnika. Mešavina tradicionalnog i modernog. Uživamo u bogatoj vegeterijanskoj kuhinji: sizleri, thali, sočiva i birjani. Čula su nam preplavljena i zadovoljni smo i spremamo se za obilazak. Muškarci sa brkovima uvijeni u čaršave i špicaste cipele. Žene u šarenim sarijima, sa tetovažama po celom telu i probušenim ušima i nosevima. Vrlo vruće i egzotično. Na ulici mogući sudar sa kamilom ili slonom. Fantazija Indije. Istražujemo ovaj ružičasti grad, šarenu Patrika kapiju, Albert Hall muzej, pijemo hladni mango lasi na uličnim pijacama, zavlačimo se u male hramove, penjemo na krovove za najbolji pogled, puštamo zmajeve, jer smo u gradu vetrova. Noćenje.
Prevoz
Voz Agra - Džaipur (Jaipur)

Smeštaj
Smeštaj u Džajpuru (1 noć)

Mesto
Agra, Džaipur (Jaipur)

Hrana
Doručak × 1

5. dan: fakultativni izlet Džaipur (Jaipur) city tour
Nakon doručka idemo na fakultativni izlet Džaipur city tour – obilazak tvrđave Amber – fascinantna ćilibarska tvrđavu koja je branila i štitila Radžapute od navale Mogula. Odličan miks hindu i arapske kulture i očaravajuće zdanje. U povratku obilazimo Jal Mahala vodenu palatu (Water Palace), koja je letnja rezidencija Maharadža. Nakon toga, obilazak Palate Vetrova, izgrađene tako da lepotice iz harema mogu da gledaju ulicu, ali da njih niko ne moze da vidi osim očiju prebogatog Maharadže, obilazakJantar Mantara čuvene vedske opservatorije iz XVII veka, koja meri sa većom preciznošću astrološke pojave nego najmodernije observatorije. I za sam kraj, najimpozantnije mesto, čuveni hram majmuna Galta Ji! Uzivamo u pogledu na ceo grad sa najviše tačke Jaipura dok su majmuni svuda oko nas! Povratak u smeštaj.Noćenje.
Smeštaj
Smeštaj u Džajpuru (1 noć)

Mesto
Džaipur (Jaipur)

Hrana
Doručak × 1

Fakultativni izleti
Fakultativni obilazak Džajpura

6. dan: Puškar (Pushkar)
Napuštanje smeštaja i transfer za Puškar (Pushkar). Slobodano popodne za upoznavanje hipi gradića, mirne i ugodne atmosfere, sa velikim brojem hindu hramova poređanih oko svetog jezera. Brojni kafići, zanimljiva hrana, lokalni suveniri. Noćenje.
Prevoz
Transfer Džaipur (Jaipur) - Puškar (Pushkar)

Smeštaj
Smeštaj u Puškaru (1 noć)

Mesto
Džaipur (Jaipur), Puškar (Pushkar)

Hrana
Doručak × 1

7. dan: Holi Festival
Slavimo festival boja i ljubavi, svi oko nas su nasmejani, raspoloženi i šareni. Gađanje bojama, muzika, veseli i nasmejani ljudi, uživanje u šarenilu. Jedinstven doživljaj koji se pamti zauvek. Noćenje.
Smeštaj
Smeštaj u Puškaru (1 noć)

Mesto
Puškar (Pushkar)

Hrana
Doručak × 1

8. dan: Fakultativni izlet – Pustinja Tar
Fakultativni izlet – Pustinja Tar – safari kamilama ili vožnja na baldahinima. Jašemo kroz nomadska sela u samoj pustinji, ka sunset pointu, gde ćemo uživati u zalasku sunca i ciganskom plesu. Zalazak sunca se preliva u najlepšim bojama, ležimo na toplom pesku, upijamo zvukove i mirise i pridružujemo se plesu. Oslobađamo misli, čistimo dušu estatičnim plesom, smejemo se glasno i pevamo još glasnije! Polazak za Delhi u večernjim satima privatnim autobusom. Noćni transfer.
Prevoz
Transfer Puškar (Pushkar) - Nju Delhi (New Delhi)

Mesto
Puškar (Pushkar), Nju Delhi (New Delhi)

Hrana
Doručak × 1

Fakultativni izleti
Safari kamilama u Puškaru

9. dan: Povratak u nju Delhi (New Delhi)
Dolazak u Delhi u prepodnevnim časovima. Upuštamo se u avanturu metroom, izlet do impozantnog Akšardam hrama – hram sagrađen od zlata, poludragog i dragog kamenja, iz ptičje perspektive bašta hrama podseća na lotus. Hram je ukrašavalo 11,000 zanatlija i utrošeno je 30 miliona funti – do sada je Tadž Mahal bio vrhunac indijske arhitekture, međutim danas se slobodno može reći da ima ozbiljnu konkurenciju. Povratak u hotel. Slobodno vreme za kupovinu suvenira i istraživanje Delhija. Šetnja kroz Paharganj, moderni deo Delhija – Konat trg, ulična hrana, Lodi vrtovi i još mnogo toga. Noćenje.
Smeštaj
Hotel Le Roi (1 noć)

Mesto
Nju Delhi (New Delhi)

10. dan: Fakultativni izlet - Obilazak Nju Delhija
10. dan: Fakultativni izlet - Obilazak Nju Delhija – Lakšmi Narajan Hram, India Gate, grob Mahatma Gandija, Lotus hram, Humajunova grobnica– preteča Tadž Mahala. Povratak u smeštaj. Noćenje.
Smeštaj
Hotel Le Roi (1 noć)

Mesto
Nju Delhi (New Delhi)

Hrana
Doručak × 1

Fakultativni izleti
Fakultativni obilazak Nju Delhija

11. dan: Doviđenja Nju Delhi (New Delhi) i slobodno vreme
Napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let za Dubai u 16.15h (EK 517). Dolazak u Dubai u 18.35h i transfer do hotelaN. oćenje.

Prevoz
Transfer od hotela do aerodroma u Nju Delhiju
Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Delhi – Dubai, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog i i ručni prtljag za kabinu malih dimenzija (ranac) Transfer od aerodroma u Dubaiju do hotela u Dubaiju
Smeštaj
Hotel 3* (1 noć)

Mesto
Nju Delhi (New Delhi), Dubai

Hrana
Doručak × 1

12. dan: Obilazak Dubaija i povratak
12. dan: Napuštamo smeštaj i krećemo u poludnevni obilazak Dubaija. Obilazak glavnih atrakcija. Transfer do aerodroma u Abu Dabiju. Let za Beograd u 14.00h (5W 7043 ) i dolazak u Beograd u 17.05h. Kraj putovanja.
Prevoz
Transfer od hotela u Dubaiju do aerodroma u Abu Dabiju
Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Abu Dabi – Beograd, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga

Mesto
Dubai, Abu Dabi, Beograd

Hrana
Doručak × 1


Cene i uslovi

Smeštaj

Smeštaj

Šta je uključeno

Kompletna organizacija i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Abu Dabi, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga

Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Delhi – Dubai Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Dubai – Delhi

Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Abu Dabi – Beograd, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga

Hotel Le Roi*** Smeštaj u Agri*** Smeštaj u Džajpuru***

Smeštaj u Puškaru***/**** Hotel 3*

 Regularna cena

1.690,00 EUR

Nije uključeno:
Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji) Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
Viza za Indiju (25 USD u dinarskoj protivvrednosti, usluga viziranja 1000 rsd)
Regularna cena na upit. Uplata nepovratnog depozita, EUR 900, u dinarskoj protiv vrednosti u roku od 48 sati.

Fakultativni izleti

Fakultativni obilazak Tadž Mahala Cena: 60,00 EUR

Agra - Tadž Mahal i Red Fort - celodnevni izlet. Obilazak Taj Mahala, najspektakularnije građevine na svetu, koja svetluca i prelama svetlost kad je sunce u zenitu, i pod punim mesecom. Simbol Indije i ljubavi. Priča o Shah Dzahanu i prelepoj Mumtaz, počinje na čuvenoj pijaci petkom, nadomak mesta gde je sada moćni Taj, na kojoj su prinčevi birali buduće mlade. Mumtaz je prodavala kristale soli, a Shah je bio princ spreman da plati so kao da je kohinor. Bila je to ljubav na prvi pogled, voleli su se srećno i beskonačno kao u bajci. Za 18 godina zajedničkog života Mumtaz mu je rodila 14oro dece, međutim na poslednjem porođaju je preminula. Spomenik večne ljubavi je bio njena želja. Čak 22 godine    je trajala izgradnja mermerne grobnice na kojoj je učestvovalo 20000 ljudi, hiljade slonova i kamila. Žad, lapis, koral, tirkiz, safir,  oniks, pietra durga od 28 vrsta različitog   poludragog i dragog kamenja su samo deo veličanstvenosti po kojoj je Taj poznat. Shah je nakon ovog velikog poduhvata ostao skoro bez kraljevstva, ali i života. Nakon dolaska njegovog sina na presto 1685. godine biva zatvoren u najlepši zatvor na svetu, u Red Fortu, sa pogledom na Taj mahal - podsetnik do kraja života na večnu ljubav ali i bankrot kraljevstva. Tu je proveo poslednje dane svog života, do smrti. Red Fort - Agra tvrđava, veliko zdanje Radžaputa, vojničke kaste Indije, napravljena za odbranu kraljevstva, i do  dana današnjeg je u upotrebi a samo 20% je otvoreno za javnost. Odbrambeni tuneli, egzotični šanci, prostorije za konkuriše, kraljevske odaje, najlepši zatvor na svetu, prva prirodna klimatizacija i telefonija, samo su deo onoga što ćemo posetiti. Povratak u Delhi u večernjim satima. Pauza za doručak predviđena na putu za Taj  Mahal, a pauza za    ručak nakon obilaska oba lokaliteta ili nakon prvog, zavisno od vremena. U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, ulaznice u Taj Mahal i Red Fort, usluge predstavnika agencije. U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Fakultativni obilazak Džajpura Cena: 40,00 EUR

Obilazak Jaipura – celodnevni izlet. Krećemo u upoznavanje Jaipura, avantura se nastavlja obilaskom i ovog neverovatnog grada smeštenog u srcu Radžastana, najšarenije države Indije. Boje i energija kulminiraju, sve je još življe, brkovi su veći, toplije je, slonovi su oko nas čak i na ulicama, kobre se uvijaju uz zvuke svirača a hrana je još ukusnija! Obilazak započinjemo obilaskom tvrđave Amber, velelepne građevine, izuzetnog značaja i arhitekture, simbol moći i snage nekadašnjeg kraljevstva. Izgrađena je krajem 16. veka    a danas se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Uživaćemo obilazeći raskošne odaje, sobu sa ogledalima, dvorišta, dok nam monumentalne kapije, fontane, mermer i drago i   poludrago kamenje oduzima dah! Nakon povratka u Jaipur i usputnog stajanja kako bismo videli Palatu na vodi, stižemo u centralni deo grada. Posećujemo City Palace ili     Gradsku Palatu. Ovo zdanje potiče iz 18. veka i svojom lepotom potpuno će Vas  oduševiti! U delu palate i dan danas žive potomci Maharaja, velikih vladara. Proćićemo kroz    brojne kapije, divane, dvorišta, galerije sve do čuvenih vrata Gradske palate koje se nalaze na naslovnim stranama svih popularnih knjiga i vodiča o Indiji, prava umetnička remek-dela. Nakon toga upućujemo se ka Jantar Mantar opservatoriji. Monumentalni instrumenti podignuti uglavnom tokom 18. veka poiraće se sa Vama i oduševiti Vas u potpunosti. Lokalni vodič će pokušati da Vam objasni značaj svakog ali Vaša mašta će Vas dovesti do krajnjih zaključaka. Obilazak završavamo sa pogledom na Hava Mahal ili Palatu vetrova smeštenu u centru Ružičastog grada. Građevina koja izgleda kao crvena čipka od crvenog peščara, kamena i mermera sa bezbroj prozora pomoći će Vam da zamislite život žena u prošlosti. Time se završava obilazak i sledi povratak u smeštaj i slobodno vreme za ostatak večeri. *Uzimajući u obzir moguće gužve i zastoje u saobraćaju kao i gužve na samim lokalitetima, moguća je promena redosleda obilaska lokaliteta. U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, ulaznice u Amber tvrđavu, City Palace i Jantar Mantar, usluge predstavnika agencije. U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Safari kamilama u Puškaru Cena: 35,00 EUR

Safari na kamilama - Safari kamilama u Puškaru - poludnevni izlet. Pred zalazak sunca krećemo lagano na kamilama, poput pravih Maharaja i Maharania do moćne pustinje Tar. Sastajemo se na velikom poligonu za trke kamila koji je aktivan za vreme najvećeg svetskog sajma kamila - trke kamila, najlepše kamile, najduži brkovi vlasnika, takmičenje u   plesu, samo su neke od disciplina na ovom neverovatno sajmu koji se održava svake godine. Raštrkana ciganska sela svuda po pustinji, pojilista, rastinje, divlji konji, su samo deo onoga što nas okružuje u ovoj čuvenoj hipi komuni. A onda, uz sam zalazak sunca, na sred pustinje pali se vatra, dolaze sviraci i najlepše ciganke koje hipnotišu svojim plesom i šarenim nošnjama, optocene nakitom, ogledalima, školjkama, parama, iscrtane kanom od stopala do vrata. Nakon zalaska sunca povratak u Pushkar. Safari na kamilama po pustinji Tar, u srcu Radžastana. Jahanje kamila do same pustinje a zatim uživanje u čaju, tradicionalnom plesu radžastanki, muzici i zalasku Sunca! U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, jahanje kamila, jedno piće i ples, usluge predstavnika agencije. U cenu izleta nije uklučeno: obroci i ostala pića, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.
Fakultativni obilazak Nju Delhija
Cena: 40,00 EUR
Glavni grad Indije i jedan od najintezivnijih gradova na svetu! Obići ćemo neke od najpoznatijih atrakcija ovog grada među kojima su i India Gate (Kapija Indije) - podignuta 1931. godine u znak sećanja na indijske vojnike poginule u II Sv. Ratu; Lotus Temple – koji je otvoren za sve vere, zapanjujući lotos oblik građevine predstavlja mesto za meditaciju, mir i spokoj. Broj devet ima veliko značenje u Bahai veri, a simbolizuje devet glavnih religija sveta; Birla Mandir – jedan od značajnijih hramova koji je zahvaljujući Gandiju otvoren za sve kaste, a posvećen je boginji uspeha; Humajunova grobnica – divan primer mogulske arhitekture koji je poslužio kao inspiracija za izgled Tadž Mahala! Datira iz 16. veka; Kutab Minar – 73 metara visok spomenik pobede, simbol pobede islamskih vladara nad hindu kraljevstvom u 12. veku. U podnožju se nalaze ostaci prve džamije u Indiji, zaštićen je od strane UNESCO-a a izgrađena je od ostataka hinduističkih hramova; Gandi Memorial – mesto gde je Gandi proveo poslednje dane svog života, mesto koje je pod upravom fondacije koja svoje osnove bazira na filozofiji, idealima, učenju, životu i služenju Gandija – “Oca nacije”. Cena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, ulaznice, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratioca grupe na srpskom jeziku. U cenu izleta nije uključeno: piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.


Smeštaj
Hotel Le Roi***

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.
Smešten na 10 minuta hoda od železničke stanice u Nju Delhiju, hotel je udaljen 6 km od Red Forta i Jama Masjida. Klimatizovane dvokrevetne sobe su opremljene sopstvenim kupatilom, kablovskom televizijom i ličnim sefom

Smeštaj u Agri


***

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.
Hotel 3/4* je smeštajni objekat kojiraspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Imena hotela biće potvrđeni po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.

Smeštaj u Džajpuru


***

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.
Hotel 3/4* je smeštajni objekat kojiraspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Imena hotela biće potvrđeni po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.

Smeštaj u Puškaru

*** /
****

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.
Hotel 3/4* je smeštajni objekat kojiraspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Imena hotela biće potvrđeni po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.

Hotel 3*


***

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.
Hoteli sa 3* su smeštajni objekti koji raspolažu 1/2 sobama. Sve sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. (kontinentalni doručak).


Prevoz Avion
Putnički avion (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

Lokalni transfer
Manje prevozno sredstvo za najčešće do 15 putnika. U zavisnosti od zemlje može biti manjeg ili većeg komfora.

Korisne informacije Indija
1. OPŠTI PODACI

Republika Indija je sedma država u svetu po veličini, a druga po broju stanovnika. Indija je republika sa parlamentarnim sistemom demokratije i sastoji se od 28 država i 7 saveznih teritorija. Na jugu, Indija izlazi na Indijski okean, na zapadu na Arapsko more, a na istoku na Bengalski zaliv. Kopnom se graniči sa Pakistanom na zapadu, sa Kinom, Nepalom i Butanom na severu, a Bangladešom i Mjanmarom na istoku.
Površina zemlje: 3.287.590 km2 Broj stanovnika: 1,324 milijarde Glavni grad: Nju Delhi (New Delhi)
Jezici: hindi i engleski, i 21 nacionalni jezik
Vera: hinduizam, budizam, đainizam i sikizam su nastali u Indiji. Od religija u Indiji je najviše zastupljen hinduizam sa 80,5%, zatim islam sa 13,4%, hrišćanstvo sa 2,3%, i ostale religije sa 3,8% stanovništva.
2. VIZA

Državljanima Republike Srbije potrebna je viza za Indiju i može se pribaviti online. Pasoš mora biti važeći najmanje 6 meseci po povratku sa puta (minimum 3 slobodne strane). Cena online vize je 25 USD. Putnici se sami viziraju.
3. VREMENSKA ZONA

UTC +5:30

4. KLIMA

Klima u Indiji je suptropska, tropska i ekvatorska. Indijski potkontinent ima izrazito monsunsku klimu leti, od kraja aprila do oktobra, sa Indijskog okeana duvaju topli i vlažni vetrovi, koji donose dosta padavina, preovlađuje tropsko-monsunska klima. Srednja januarska temperatura je od 11 -12 stepeni u podnožju Himalaja, a 27-28 na jugu, julska temperatura je od 20 do 35 stepeni sa ogromnom količinom padavina. Najveća količina padavina u svetu zabeležena je u Asamu (11mm) koji se nalazi u severoistočnoj Indiji. Uz veštačko navodnjavanje usevi uspevaju i zimi. Biljni svet je bogat prašumama, džunglama, savanama, zastupljena je i sredozemna vegetacija. Monsunska klima, topla i periodično vlažna uslovljava navedeni biljni i životinjski svet.
5. HRANA

Indija budi sva čula i sva osećanja, pa u toj zemlji možete osetiti sve osim ravnodušnosti. Takva je i gastronomija ove ogromne zemlje. Indijska kuhinja može da se podeli na četiri regije u skladu sa stranama sveta, iako i unutar tih regija postoje dalje podele. Na istoku je najpoznatija bengalska kuhinja. Jela se služe na thaliju, specijalnom poslužavniku gde centralno mesto zauzima velika posuda sa rižom, a koju sa strana prate manje zdelice drugih jela. Iako u njihovom pripremanju često koriste žitarice, mahunarke, pa čak i povrće, najukusnije vrste pripremljene su od mlečnih proizvoda. Najčešći začini i sastojci korišćeni u ovoj kuhinji su slačica, čili, đumbir, korijander i njegovo lišće, zeleni kardamom, panch phoron (mešavina pet začina u jednakoj meri: piskavica, anis, kumin, crno seme kalonđi i slačica), kurkuma, kumin, kalonđi, komorač, piskavica, susam, jogurt, brašno od leblebija, ulje slačice i ghee, pročišćeni maslac. Zapadnu Indiju čine četiri različite kuhinje. U svako jelo se stavlja najmanje jedan prstohvat šećera, a njihov tradicionalni thali se ponekad sastoji od čak deset jela (riže, peciva, začinjenog jogurta, raznih vrsta mahunarki i farsana (grickalica), subjija (naziv za jelo od povrća), slatkiša i khichdija. U regiji Goa najviše se koriste čili, šećer, susam, orašasto voće i brašno leblebija. Rajasthan regija je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija. Nedostatak vode za kuvanje pobedili su prženjem u gheeju koji jelima daje posebnu aromu. Severnoindijska jela su bogatog i snažnog ukusa. U ishrani se najviše koriste chapati i roti vrste peciva koje se pripremaju bez kvasca i sa dodatkom začina. Smatra se da iz ove regije potiču najukusniji dhali, jela od sočiva u koje se dodaje kari smesa. Najčešći začini i sastojci su korijander, kumin, suve čili papričice, kurkuma, cimet, kardamom, klinčić, garam masal i anis. Južnoindijska pokrajina je karakteristična po sočnoj i ljutoj hrani. Glavna namirnica je riža koja se nalazi u idlijima i dosama, raznim karijima – kuvanim jelima od povrća. Značajni su i subija od patlidžana, bamije i zelja, te kokos ili kokosovo mleko koje kao sastojak mnogih jela gasi južnjačku ljutinu. Začini koji se najviše koriste u ovoj regiji su lišće karija, slačica, asafetida, biber, tamarind, piskavica i čili.
6. VAKCINE I ZDRAVSTVENA SITUACIJA

Nijedna vakcina nije neophodna za putovanje u Indiju, ali savetujemo putnicima da se posavetuju sa lekarima, i odluče se da li neku vakcinu žele da prime. Najbolje je pozvati Institut za tropske bolesti i proveriti. Poželjno je poneti lekove za stomačne probleme (probiotike), ferveks ili neke lekove za bolove i temperaturu, za svaki slučaj. Opšta sanitarna situacija u Indiji je složena i zahteva visoki oprez prilikom konzumiranja vode, hrane i održavanja lične higijene. Ne preporučuje se konzumiranje vode sa česme nego isključivo flaširane vode.

7. OSIGURANJE

Zdravstveno osiguranje nije obavezno, ali je preporučljivo. Možete ga uzeti u bilo kojoj osiguravajućoj kući ili kod nas u agenciji do 5 dana pred put - UNIQA osiguranje.

8. BEZBEDNOST

Opasnost od elementarnih nepogoda u Indiji je izražena u periodu letnjih monsunskih kiša koje periodično padaju u intervalu od juna/jula do septembra/oktobra. Usled većih elementarnih nepogoda izazvanih monsunima, koje najviše pogađaju ruralna područja, formiraju se krizne službe koje na licu mesta ukazuju neophodnu pomoć, odnosno vrše evakuaciju. Na teritoriji Indije generalno ne postoji otvorena opasnost od oružanih sukoba niti visok stepen kriminala. Potrebno je voditi računa o poštovanju lokalnih običaja i pridržavati se istih.
9. NOVAC

Zvanična valuta u Indiji je indijski rupi - INR (jedna rupija sadrži 100 paisa). Na putovanje možete poneti evre ili dolare. Odnos je 1 EUR = 70 INR, a 1 USD je oko 60 INR. Postoji mogućnost korišćenja kartica, pre svega na bankomatima, ali ne treba se previše oslanjati na to. Provizije koje se uzimaju nisu velike, ali treba proveriti s matičnom bankom.
10. KOMUNIKACIJA

Naše mreže funkcionišu u Indiji. Što se tiče cena roaminga, proverite na stranicama Vaših mobilnih operatera. Možete kupiti i lokalne kartice koje nisu skupe. Što se tiče interneta i wi fi, konekcija zna biti sporija, ali je sasvim dovoljna za osnovnu komunikaciju.


Važne napomene NAPOMENE:
Opšte napomene:

Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 159/2021, kategorija licence A
Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise. U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja. U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu. Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana. Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije. Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.


ZA DETALJNIJE INFORMACIJE KONTAKTIRAJTE NAS PUTEM MAILA ILI TELEFONOM

 

Prevoz Putnika za Nemačku Autobusom Povoljno Jeftino
Prevoz putnika za Nemačku

Iznajmljivanje Autobusa Jagodina Pomoravlje

Avio Karte za ceo Svet


Yuta


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Living & Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023