top image

Putovanje Indija


Svet pun zvukova, boja i mirisa. Zemlja čuda, mistike i duhovnosti, zemlja začina i večite misterije… Zemlja ekstrema koja zaprepašćuje svojom veličinom i nepredvidljivošću. Jedino što je u Indiji predvidljivo jeste da vas neće ostaviti ravnodušnima. Slonovi u saobraćajnoj gužvi, krave na plaži i više od milijardu ljudi svuda oko vas. Krenite na put u Indiju i pripremite se za iskustvo kakvo niste imali ni u najluđim snovima. Između legende, snova i stvarnosti, sledi susret sa svetom iz bajki… Kolevka civilizacije, neverovatna, egzotična, šarena i jedinstvena, Indija je zemlja u kojoj romantične palate i neosvojive pustinjske tvrdjave čine impresivno kulturno istorijsko nasleđe. Spiritualno, religijsko i istorijsko bogatstvo je neverovatno.Nalazi u Južnoj Aziji i zauzima njen najveći deo, tako da se cela Južna Azija često naziva „Indijski potkontinent“. Graniči se sa Pakistanom na zapadu, na severu sa Nepalom, Kinom i Butanom i sa Bangladešom i Mjanmarom na istoku. Ona je po površini sedma zemlja na svetu. Indijske obale, duge preko 7000 kilometara, zapljuskuju Arapsko more i Bengalski zaliv, koji su delovi Indijskog okeana. Na njenom južnom delu se nalazi, po obliku trouglasta, visoravan Dekan. Na severu su široke ravnice slivova reka Ganga i Bramaputre. Dalje ka severu su planine Himalaji. Usled ogromne površine, Indija ima raznovrstan biljni i životinjski svet, različite klimatske uslove i geografske terene. Svoje ime duguje starom persijskom nazivu reke Ind – Sindu. Nju Delhi je glavni grad države Indije. Čini zajedničku aglomeraciju s starim delom Delhija koji se nalazi nešto severnije i ima oko 17 miliona stanovnika. Smešten je na severu Indije, uz obalu reke Jamuna, na prelazu iz doline Ind u dolinu Ganga. Predstavlja značajno saobraćajno, političko, upravno i trgovačko središte. Kako Nju Delhi i grad Delhi čine jedinstvenu upravnu celinu, oba grada zajedno Indijci najčešće zovu jednostavno Delhi.

....

....

....

....

....

....

ZA DETALJNIJE INFORMACIJE KONTAKTIRAJTE NAS PUTEM MAILA ILI TELEFONOM

 


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Living & Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024