top image

ISTANBUL


TERMIN: 11.02.2022. – 16.02.2022.

6 DANA / 3 NOĆI

 

Istanbul – spoj istoka i zapada, jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta Evropu i Aziju. Poput Rima, izgrađen je na 7 brežuljaka na Bosforskom moreuzu koji spaja Mramorno sa Crnim morem, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog.Danas je svetska metropola, sa preko 13 miliona stanovnika i 10 miliona turista godišnje. Najveće atrakcije ovog grada nalaze se u njegovom starom istorijskom delu, čija se većina zdanja, muzeja i džamija nalazi na UNESCO-ovoj listi svetske baštine. Broji neke od najvećih i najboljih tržnih centara na svetu, od kojih je svakako najpoznatiji Grand Bazar tj. Kapali čaršija. Istanbul je grad kako za odmor tako i za dobru zabavu. Pored tipične turske kuhinje, možete uživati i u mnogobrojnim ribljim specijalitetima.

                         

Program putovanja:

  1. dan JAGODINA - ISTANBUL

Polazak iz Jagodine u popodnevnim časovima .Tačno vreme i mesto polaska znaće se dva dana pre početka putovanja.Noćna vožnja i zadržavanje na graničnom prelazu radi obavljanja carinskih formalnosti.

  1. dan ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom  uz  pratnju stručnog vodiča : Starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu.Prelazak preko Bosforskog mosta u Malu Aziju. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

  1. dan ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativno poludnevno razgledanje Istanbula (panoramsko+obilaci): Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, TopKapi palata ( dvoriste)-u pratnji lokalnog vodiča. Povratak u hotel. Uveče, fakultativni večernji odlazak na orijentalno ili tursko veče. Noćenje.

  1. dan ISTANBUL

Doručak. Fakultativno dnevno krstarenje Bosforom  uz razgledanje grada I poseta Vaseljenskoj patrijaršiji

Nakon krstarenja fakultativni odlazak u Dolmabahče palate. Slobodno vreme. Noćenje

  1. dan ISTANBUL – JAGODINA

Doručak. Napuštanje hotela.  Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do tržnog centa Venezia .U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Bugarske.

  1. dan JAGODINA

Dolazak u Jagodinu u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

Cena aranžmana: 89
POPUST -5% DO 25.01.2022.
POLASCI  IZ  KRALJEVA, VRNJAČKE BANJE, TRSTENIKA, KRUŠEVCA, KRAGUJEVCA, ĆUPRIJE, PARAĆINA BEZ TERITORIJALNE DOPLATE.

 

Aranžman obuhvata:

- prevoz visokopodnim  turističkim autobusom na navedenoj relaciji ( klima/grejanje, audio-video oprema );

- 3 noćenja sa doručkom ( švedski sto ) u hotelu sa 3*.

- smeštaj u 1/2, 1/2 + 1 standardnim sobama;
- panoramsko razgledanje Istanbula;

- usluge predstavnika agencije;
- troškove organizacije putovanja;

 

Aranžman ne obuhvata:
- individualne troškove;

- fakultativne izlete i ulaznice;
- putno zdravstveno osiguranje (OBAVEZNO );

- doplata za 1/1 sobu 40 €  od cene aražmana;

 

Cene fakultativnih izleta po osobi ( minimalan broj za realizaciju 25 putnika ):

- Aja Sofija  + Plava Džamija + Hipodrom  + dvoriste Topkapi- 25 € (obilazak u pratnji vodiča), ulaznice za Topkapi na licu mesta

- Krstarenje Bosforom i poseta Vaseljenskoj patrijašiji sa vodičem - 20 €

- Večera u orjentalnom restoranu – 30 €

-  Obilazak Dolmabahče palate - 25 €

- Outlet Venezia – 10 €

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Minimum za realizaciju fakultativnih izleta i poseta je 25 putnika.

Popusti I doplate:

- Deca do 12 godina popust 10 € u pratnji dve punoplatežne osobe ( imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu;       - treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5 €  - doplata za 1/1 sobu – 40 € po osobi

Način plaćanja:

- Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate

-  30 % prilikom rezervacije, ostatak od 70% 15 dana pre početka putovanja.

-  30 % prilikom rezervacije, ostatak od 70% čekovima ili administrativnom zabranom do 15.03.2022.

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 60 PUTNIKA

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. 
Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA LIVING & TRAVEL.
Organizator putovanja LIVING & TRAVEL   licenca OTP 40/2021           

Cenovnik br.1 od 15.12.2021.

OPIS HOTELA:

Hotel Version 3* nudi klimatizovane sobe u istanbulskoj četvrti Fatih, na 1,6 km od Konstantinovog stuba. Sadržaji ovog objekta uključuju restoran, recepciju koja radi non-stop, poslugu u sobi i besplatan WiFi u svim prostorijama. Gostima smeštajnog objekta na raspolaganju su usluge prevoza od/do aerodroma i iznajmljivanja automobila.Sve hotelske sobe sadrže garderober, flat-screen TV i sopstveno kupatilo.Gosti hotela VERSİON mogu uživati u doručku na bazi švedskog stola.Plava džamija i Cisterna Bazilika nalaze se na po 2,2 km od smeštaja. Najbliži aerodrom je Aerodrom Istanbul, udaljen 41 km od hotela VERSİON. Prema nezavisnim recenzijama, naši gosti obožavaju ovaj deo destinacije Istanbul.

AddressMimar Kemalettin, Koska Cd. No:40, 34130 Fatih/İstanbul, Turkey www.versionhotel.com

 

 Hotel Buyuk Paris

 Hotel Buyuk Paris nalazi se u četvrti Fatih, na svega 300 metara od tramvajskog stajališta Laleli-Universite. U okviru objekta na raspolaganju su klimatizirane sobe, besplatni WiFi i recepcija otvorena 24 sata.Sve sobe uključuju klima-uređaj, sef i mini bar. Također obuhvaćaju vlastitu kupaonicu s tušem, sušilom za kosu i besplatnim kozmetičkim priborom. Iz soba se pruža pogled na grad.U hotelu Buyuk Paris poslužuje se otvoreni bife doručak. U hotelskom a la carte restoranu poslužuje se izbor jela turske i ruske kuhinje za ručak i večeru. Tijekom cijelog dana gosti mogu uživati u laganim zalogajima.Do Velikog bazara ima 1,2 km, a do Egipatskog bazara 1,7 km. Palača Topkapi smještena je 2,5 km od hotela. Zračna luka Ataturk udaljena je 15,7 km.Ovo je omiljeni dio odredišta 'Istanbul' za naše goste, na temelju nepristranih recenzija.

AddressMesih Paşa, Mesihpaşa Cd. No:49, 34130 Fatih/İstanbul, Turkey

http://www.buyukparishotel.com

 

Hotel Sahinler

Hotel Sahi̇nler se nalazi u istanbulskoj četvrti Fatih, na po 1 km od Pijace začina i Sulejmanove džamije. Besplatan WiFi je dostupan u svim prostorijama objekta.Svaka soba je jednostavno uređena i poseduje TV. Ostale pogodnosti uključuju sopstveno kupatilo sa papučama i fenom za kosu.Ponuda objekta obuhvata recepciju koja radi non-stop i prodavnice. Posluga u sobi i menjačnica takođe su na raspolaganju.U ponudi ima restoran.Automobili se mogu iznajmiti u okviru objekta. Pijaca začina se nalazi na 1,4 km od hotela Sahi̇nler, dok je Plava džamija udaljena 1,7 km. Aerodrom Ataturk se nalazi na 12 km od objekta, dok je Aerodrom Istanbul udaljen 55 km.Prema nezavisnim recenzijama, naši gosti obožavaju ovaj deo destinacije Istanbul.Parovima se posebno svidela lokacija - ocenili su je sa 8,9 za boravak udvoje.

AddressMesih Paşa, Hotel Sahinler, Koska Cd. No:8, 34130 Fatih/İstanbul, Turkey

http://holidaygrouphotels.com/tr/sayfa/hs/

NAPOMENA: Švedski sto (po turskim standardima) može biti služen uz asistenciju hotelskog osoblja (u skladu sa zdravstvenim preporukama)

 NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:

Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.

Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, interneta, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)

Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 09h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 09h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.

Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.

- U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.

- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
VAŽNE NAPOMENE:

Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 60 putnika.

Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Living & Travel d.o.o.je

5 dana pre početka putovanja.

Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.

Agencija Living & Travel d.o.o. zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.

U slučaju drastičnih promena cena goriva, putarina I parking u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni.

Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.

Turistička viza za Tursku i tranzitna viza kroz Bugarsku za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama Republike Srbije NIJE POTREBNA. Potreban je pasoš koji važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja, slobodna stranica u pasošu. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.

-Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: Zaustavljanje radi usputnih odmora planirano je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu..

-Putnici su u obavezi da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu, vrednostima, prtljagu i stvarima tokom trajanja aranžmana.

-Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost je lokalnih inspekcijskih organa.

-Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE.

Covid-19 protokol: Ovaj program putovanja sačinjen je na osnovu uslova koji su na snazi u trenutku objavljivanja, što znači da, usled okolnosti koje su uzrokovane epidemijom ili pandemijom Covid -19, ili iz drugih objektivnih razloga ,može doći do promena, na koje organizator putovanja ne može uticati, a koje se tiču raspoloživosti smeštajnih kapaciteta,načina usluživanja obroka, odsustva pojedinih sadržaja u hotelu, važećih pravila za pojedine vrste prevoza, pravila za prelazak granica,radnog vremena objekata i lokaliteta i sl. što molimo da imate u vidu. U slučaju navedenog, organizator putovanja zadržava pravo promene smeštajnog kapaciteta na licu mesta, u okviru uslova predvidjenih Zakonom. Imajući u vidu specifičnost novonastale situacije usled pandemije Covid-19, obaveza je putnika da se precizno upozna sa zdravstvenim i svim drugim propisanim uslovima,koji su važeći u periodu realizacije putovanja, kako u RS tako I u tranzitnim i odredišnim destinacijama, te date uslove striktno poštuje, kao i da sledi propisana pravila ponašanja i uputstva nadležnih u svim segmentima putovanja. Organizator putovanja nema bilo kakvih ingerencija niti mogućnosti da predviđena pravila i uslove menja, niti da svoje putnike amnestira od eventualnih posledica kršenja obvezujućih normi. Obaveza je putnika da poseduju u toku putovanja masku i rukavice. S obzirom na novonastalu situaciju, procedure na graničnim prelazima kao i na mogućnost nastupanja nepredvidjenih situacije,i u toku putovanja, organizator putovanja ne može garantovati predviđenu satnicu dolaska na destinaciju i povratka, te iz istih razloga zadržava pravo promene rute putovanja(granični prelaz ili pak zemlja tranzita može biti promenjen, kao i pravo promene redosleda odvijanja pojedinih sadržaja iz programa putovanja. U zavisnosti od trenutne situacije, i radi potpune i bezbedne realizacije programa, sa tim u vezi molimo da putnici imaju razumevanja i za eventualna kašnjenja, na koja organizator putovanja u datoj situaciji, nije u mogućnosti da utiče.

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obaveznoi to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja.Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.

U cenu aranžmana je uključen PDV (porez na dodatu vrednost), a ne iskazuje je prema Članu 35. Zakona o PDV-u (stav 7).

Autobuski prevoz:

- Autobusi visoke turističke klase poseduju audio / DVD opremu, klimu, sigurnosne pojaseve, aparat za kafu.

- Besplatan Wi Fi ( na teritoriji Republike Srbije ).

- Transferi do i od  Ćuprije, Paraćina, Kragujevca, Kraljeva, Vrnjačke Banje, Trstenika, Kruševca, Pojata itd mogu biti realizovani mini busom, kombijem ili putničkim automobilom.

- Biranje sedišta u autobusu nije moguće.

- Raspored sedenja pravi Organizator putovanja, shodno datumu prijave, osim u izuzetnim slučajevima ako se uzmu u obzir posebne potrebe za invalide, starija lica, porodice sa malom decom, trudnice…

- Putnik je u obavezi da se informiše o tačnom vremenu polaska najkasnije 2 dana pred polazak. Organizator zadržava pravo  promene vremena i mesta polaska o čemu će putnici biti obavešteni najkasnije dan ili dva dana pred polazak.

- U autobusu je najstrože zabranjeno  pušenje, konzumiranje alkohola, opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače ili pratioca grupe biće isključen sa putovanja.

- Prenos prtljaga do smeštajne jedinice obavlja sam putnik. Potrebno je obeležiti prtljag osnovnim podacima putnika (ime, prezime, broj telefona…). Agencija i prevoznik ne snose odgovornost u slučaju gubitka ili zaboravljanja prtljaga.

 

VAŽNE NAPOMENE:

- Pre uplate aranžmana putnik je u obavezi da se upozna sa Programom putovanja i Opštim uslovima putovanja i lično ih preuzme.

- Za sve usmene informacije, koje su van kataloškog opisa i programa putovanja, bilo od strane subagenata, kao i od strane radnika u samoj agenciji, agencija "Living&Travel" ne snosi odgovornost.

- Organizator putovanja nije u mogućnosti da putniku izda vaučer neophodan za korišćenje izabrane usluge, ukoliko aranžman nije isplaćen u celosti.

- Maloletnim osobama koje putuju bez jednog ili oba roditelja neophodna je overena saglasnost oba roditelja, odnosno roditelja koji ne putuje.

- Zbog visokih troškova lečenja u inostranstvu, preporučuje se putnicima da uplate  polisu putnog  zdravstvenog osiguranja   sa doplatom za COVID

- Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

- U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo da pojedine polaske otkaže ili organizuje u saradnji sa drugom agencijom. Minimalni broj putnika za organizaciju aranžmana je 50.

- Organizator zadržava pravo da putem LAST MINUTE ponude proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja T. A. Living & Travel, Jagodina


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Living & Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2022