top image

Putovanje Kuba

Kada kažeš Havana... pomisliš na more, pesak, plaže. Na Karibe! Na najbolje cigare na svetu! Temperament salse i zvuke „Buena Vista

Social Club“. Na simbol pobune i revolucije, na Če Gevaru! Tamo Vas čekaju lepote kolonijalne, barokne, neoklasične i art-deko arhitekture i šarmantni old-tajmeri. Pomislite tada, kako je lepo živeti u Havani! Lepo je živeti u bajci u nestvarnom vremenu... Vanvremenskoj dimenziji... Ta dimenzija se sve više menja, a Kuba i njena divna Havana sve više tonu u globalizaciju. Ovo su poslednje sekunde one Kube i Havane o kojoj sanjate...

KUBA
ODMOR U VARADERU I HAVANA 29.04.2024.

Polazak: 29. april 2024. / Povratak: 11. maj 2024.
13 dana (11 noćenja) - avionom i autobusomVERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-uDAN 1
BEOGRAD
(29.04.2024.) BEOGRAD – FRANKFURT – HAVANA Čekiranje putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u 04:00 časova. Poletanje za Frankfurt u 06:30 časova (let LH 1411). Dolazak u 08:30 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Havanu u 13:35 časova (let DE 2184). Dolazak u 19:05 časova. Po obavljanju pasoških i carinskih formalnosti transfer autobusom do hotela. Smeštaj. Noćenje.

DAN 2
HAVANA
(30.04.2024.) HAVANA Doručak. Celodnevni obilazak Havane. Polazak na turu “Stazama Hemingveja”: poseta njegovog imanja/muzeja “La Vigia”. Obilazak muzeja ruma. Nastavak i obilazak stare Havane i šetnja živopisnim ulicama koje još uvek čuvaju stari šarm Kube. Obilaze se, izmedju ostalog, Trg Revolucije, Trg sa Katedralom, Trg oružja i Trg Franje Asiškog. Ručak u Floridita restoranu. U toku slobodnog vremena, predlog posete pijace suvenira. Povratak u hotel. Mogućnost fakultativnog izleta Tropicana show. Noćenje.

DAN 3
HAVANA
(01.05.2024.) HAVANA Doručak. Poludnevno razgledanje moderne Havane, obilazak vladinih zgrada iz 60-tih godina i spomenike posvećene nacionalnim herojima, kao Hoze Marti na trgu Revolucije i Čegevare. Nakon toga odlazak do Nasional hotela, koji se smatra simbolom istorije, kulture i kubanskog identiteta (uključen jedan koktel). Povratak u hotel. Slobodno vreme za samostalno upoznavanje Havane. Noćenje.

DAN 4
HAVANA
(02.05.2024.) HAVANA Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja grada. Noćenje.

DAN 5
HAVANA
(03.05.2024.) HAVANA – GUAMA – SIENFUEGOS – TRINIDAD Doručak. Rano ujutru polazak za Trinidad. Vožnja kroz živopisne pejzaže. Dolazak do istorijski važnog regiona oko Zaliva Svinja, u kome se 1961. godine dogodio pokušaj invazije Kube od strane disidenata i CIA-e. Poseta najvećeg zaštićenog prirodnog rezervata na teritoriji Karibskog mora – močvare Zapata u kojem se nalazi farma krokodila, mesto gde su ove praistorijske vrste našle dom. Autentičnu kubanski ručak (uključen u cenu). Posle podne dolazak u Sienfuegos, „Bisera juga“, grada koji su osnovali Francuzi u 1815.godine i ostavili svoj pečat kroz šarmantru i elegantnu kolonijalnu arhitekturu, što ga razlikuje od ostalih mesta na Kubi. Panoramsko razgledanje između ostalog obuhvata delove grada Malekon, Prado, Punta Gorda. Šetnja istorijskim jezgrom grada koje je pod zaštitom UNESCO-a. Dolazak u Trinidad. Smeštaj u hotel Melia Trinidad na bazi „sve uključeno“. Noćenje.

DAN 6
TRINIDAD
(04.05.2024.) TRINIDAD Doručak. Polazak na razgledanje Trinidada. Osnovan je 23. decembra 1514. godine, od strane Dijega Velaskeza de Kuelara, nazvan „Villa de la Santisima Trinidad”. Jedan je od najbolje očuvanih gradova na Karibima, i iz vremena kada je trgovina šećerom bila glavna industrija ovog regiona. Šetnja po starom istorijskom jezgru grada. Njegove kaldrmisane ulice i šarena arhitektura pomažu vam da imate uvid u život najmoćnijih zemljoposednika pre mnogo, mnogo godina. Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

DAN 7
VARADERO
(05.05.2024.) TRINIDAD – SANTA KLARA – VARADERO Doručak. Polazak za Santa Klaru, „najrevolucionaraniji“ grad Kube, čije je oslobađanje u decembru 1958.godine označilo pad Batistinog režima. Poseta Muzeju Če Gevare, panoramsko razgledanje grada i kraća pauza za fotografisanje kod Blindiranog voza, nacionalnog spomenika i muzeja. Dolazak u Varadero. Smeštaj u hotelu Melia Varadero na bazi „sve uključeno“. Noćenje.

DAN 11
VARADERO
(06.-09.05.2024.) VARADERO Boravak u hotelu na bazi "sve uključeno". Slobodni dani za kupanje, sunčanje i razonodu. Za vreme boravka u Varaderu mogucnost organizovanja raznovrsnih fakultativnih izleta. Noćenja.

DAN 12
FRANKFURT
(10.05.2024.) VARADERO – FRANKFURT Doručak. Slobodan dan. Tranfer na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 18:25 časova. (let DE 2199). Obroci u avionu.

DAN 13
BEOGRAD
(11.05.2024.) FRANKFURT – BEOGRAD Sletanje u Frankfurt u 09:55 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 14:00 časova (let LH1480). Sletanje u 15:50 časova.

Cena  2650 eur

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Napomena: Rezervacije jednokrevetnih i trokrevetnih soba mogu se dobiti isključivo na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem se ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: avionski prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt-Varadero i Varadero-Frankfurt-Beograd, aerodromske takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 254,15 eur (EUR 90.00-YQ, EUR  15.00-YR, EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 20.40-RS, EUR 0.22-RS, EUR 20.00-DE, EUR 51.30-RA, EUR  24.06-CU, EUR 27.71-Q5), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 5* u Varaderu na bazi “sve uključeno”, u hotelu sa 5* u Trinidadu na bazi 2 noćenja, usluga “sve uključeno” i u hotelu sa 5* u Havani na bazi noćenja sa doručkom, sva razgledanja prema programu, autobuski transferi, usluge našeg licenciranog vodiča koji ide sa grupom iz Beograda (kao i usluge lokalnog vodiča na destinaciji), troškovi organizovanja i vođenja putovanja, Konačan iznos avio taksi podložan je promeni i utrvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 
U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, lični troškovi. 
Na zahtev Kubanske vlade, svi putnici koji putuju na Kubu dužni su da pre putovanja popune formular i dobijeni QR kod pošalju sebi na mail, taj mail sačuvaju ili odštampaju i pokažu prilikom ulaska u avion u Beogradu. Formular ćete naći na linku: https://dviajeros.mitrans.gob.cu/inicio

SMEŠTAJ:          
HAVANA: Hotel MELIA COHIBA 5* ili sličan
https://www.meliacuba.com/en/destinations/havana/hotels/melia-cohiba
Hotel se nalazi u novom centru Havane, u kvartu Vedado. Udaljen je 50m od obale i šetališta Malecon, 6km od centra Stare Havane, 15km od aerodroma u Havani. Hotel raspolaže sa 462 sobe. Svaka soba ima kupatilo, klimu, LCD TV sa satelitskim programom, telefon, sef, mini bar (doplata), fen za kosu, aparat za pripremu kafe/čaja. Besplatan Wifi dostupan je u svim delovima hotela. Hotel ima 5 restorana, 3 bara, snek bar, spoljašnji bazen u obliku lagune sa hidromasažerima (na 2. spratu hotela), fitnes centar, salon lepote, masažu, saunu, skvoš teren i dr. Doručak je na bazi švedskog stola, samoposluživanje. Dress code u restoranima je obavezan.

TRINIDAD: MELIA TRINIDAD PENINSULA 5* ili sličan
https://www.meliacuba.com/en/destinations/trinidad/hotels/melia-trinidadpeninsula
Hotel se nalazi na plaži Ankon, u neposrednoj blizini centra Trinidada. Hotel je otvoren 2023. godine. Gostima su na raspolaganju sedam restorana i sedam barova, sa opcijama na bazi švedskog stola i a la carte uslugom, prelepi bazeni za plivanje sa pogledom na more. Deluxe room su klimatizovane, imaju satelitski TV, besplatan Wifi, terasu, mini bar, aparat za kafu-/čaj, sef, sopstveno kupatilo. Usluga “sve uključeno” podrazumeva uključene obroke, snek i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana u restoranima i barovima.

VARADERO: Hotel MELIA VARADERO 5* ili sličan
https://www.melia.com/en/hotels/cuba/varadero/melia-varadero
Hotel se nalazi na samoj peščanoj plaži Varadera, 7 km udaljeno od centra mesta. U neposrednoj blizini je šoping centar i Varadero golf klub sa 18 terena. Piramidalno izgrađeni hotelski kompleks sa terasama i balkonima  pruža zadivljujući pogled ka tropskim baštama i azurnom moru. Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama od kojih su sve klimatizovane, imaju direktnu telefonsku liniju, satelitsku TV, opremljeno kupatilo, aparat za kafu/čaj, mini-bar i room service 24 sata. Od propratnih sadržaja, hotel ima otvoreni bazen sa barom smešten u lepom vrtu sa bujnom vegetacijom, fitnes centar, 2 teniska terena sa osveljenjem, stoni tenis, odbojku, frizera, prodavnicu suvenira, butike, lekara na poziv, rent a car službu, parking... Gostima je na raspolaganju i dnevna i noćna animacija, kao i mogućnost upražnjavanja raznih sportova na vodi. Hotel ima nekoliko restorana i barova. Usluga je na bazi "all inclusive" usluge - sve uključeno. Hotel nema trokrevetne sobe.

FAKULTATIVNI IZLETI: Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava i uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
Iz Havane:
KABARE TROPIKANA: Uživajte u predstavi iz boljeg ugla, bliže sceni. Posetite krunski dragulj noćnog života Havane! Zauzmite najbolja mesta i uživate u živoj kubanskoj muzici, zamršenoj koreografiji i živopisnim kostimima kabarea Tropicana. Od otvaranja 1939. godine, ova predstava na otvorenom privlači posetioce iz celog sveta i nastavlja da zabavlja. Plesači će vas izvući iz svog mesta i krenuti uz zvuke autentične kubanske muzike kao što su salsa, bolero, mambo i još mnogo toga. Cena se kreće od 100 do 150 usd u zavisnosti da li je uključena večera i prevoz.
Iz Varadera:
KATAMARAN
Celodnevni izlet. Transfer autobusom do luke Gaviota. Ukrcavanje na katamaran i vožnja do bazena, gde se gostima pruža prilika da se slikaju sa delfinima (nije uključeno u cenu fotografisanje). Nastavak vožnje do ostrva Cayo Blanco; ručak - karipski jastog (uključen u cenu izleta) i kupanje. U povratku kupanje na koralnom grebenu gde se dobijaju maske i peraja za posmatranje podvodnog sveta kubanske obale. (cena po osobi 115 eur)

KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE:
• Građanima Srbije nije potrebna ulazna viza za Kubu. Molimo putnike koji nisu državljani Republike Srbije da provere u Kubanskoj ambasadi u Beogradu neophodnost posedovanja vize za ulazak na Kubu: 011/36 92 441. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
• Pasoš mora imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
• Kuba je zemlja u kojoj je uobičajeno i obavezno davanje bakšiša za usluge u hotelima, restoranima, autobusima…
• Na letu Air Serbia i  komapnije Condor dozvoljen je jedan prtljag do 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Lokalno vreme je minus 6 sati u odnosu na vreme u Srbiji.
• Struja/ napon : 110 V / 60 HZ (potrebni su adapteri TIPA A I B (američkog tipa) - Hoteli uglavnom imaju evropske utičnice u sobama ali je preporuka da ponesete jedan adapter.
• VALUTA: CUP (Cuban Peso) realni kurs 1 EUR = okvirno 120/140, državni kurs 1 EUR  = 25 CUP. Po dolasku vodič će vam pomoći da zamenite novac. U menjačnicama i hotelima kurs je nepovoljan. Na Kubi su u opticaju evri i dolari, uvek je bolje bolje imati evre. (metalni evri nisu u opticaju). Platne kartice se koriste u hotelima i državnim prodavnicama i račun Vam mogu naplatiti u dolarima, evrima ili u pezosima po kursu koji računaju. U svakom objektu je drugačije, ali pored keša koji je u širokom opticaju trebate poneti i karticu.
• Voda sa česme na Kubi nije za piće.
USLOVI PLAĆANJA:  Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
 
NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.

OPŠTE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
• Sadržaj fakultativnih izleta(ukoliko ih ima) podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u
organizaciji lokalnih partnera
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike
• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Big Blue.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000005, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.
Program putovanja br. 2 od 21.02.2024.
Big Blue Group doo Beograd – Stari grad, Kolarčeva 3.
Licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021.
Kategorija licence A

.

Kada kažeš Havana... pomisliš na more, pesak, plaže. Na Karibe! Na najbolje cigare na svetu! Temperament salse i zvuke „Buena Vista

Social Club“. Na simbol pobune i revolucije, na Če Gevaru! Tamo Vas čekaju lepote kolonijalne, barokne, neoklasične i art-deko arhitekture i šarmantni old-tajmeri. Pomislite tada, kako je lepo živeti u Havani! Lepo je živeti u bajci u nestvarnom vremenu... Vanvremenskoj dimenziji... Ta dimenzija se sve više menja, a Kuba i njena divna Havana sve više tonu u globalizaciju. Ovo su poslednje sekunde one Kube i Havane o kojoj sanjate...

KUBA
ODMOR U VARADERU I HAVANA 29.04.2024.

Polazak: 29. april 2024. / Povratak: 11. maj 2024.
13 dana (11 noćenja) - avionom i autobusomVERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-uDAN 1
BEOGRAD
(29.04.2024.) BEOGRAD – FRANKFURT – HAVANA Čekiranje putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u 04:00 časova. Poletanje za Frankfurt u 06:30 časova (let LH 1411). Dolazak u 08:30 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Havanu u 13:35 časova (let DE 2184). Dolazak u 19:05 časova. Po obavljanju pasoških i carinskih formalnosti transfer autobusom do hotela. Smeštaj. Noćenje.

DAN 2
HAVANA
(30.04.2024.) HAVANA Doručak. Celodnevni obilazak Havane. Polazak na turu “Stazama Hemingveja”: poseta njegovog imanja/muzeja “La Vigia”. Obilazak muzeja ruma. Nastavak i obilazak stare Havane i šetnja živopisnim ulicama koje još uvek čuvaju stari šarm Kube. Obilaze se, izmedju ostalog, Trg Revolucije, Trg sa Katedralom, Trg oružja i Trg Franje Asiškog. Ručak u Floridita restoranu. U toku slobodnog vremena, predlog posete pijace suvenira. Povratak u hotel. Mogućnost fakultativnog izleta Tropicana show. Noćenje.

DAN 3
HAVANA
(01.05.2024.) HAVANA Doručak. Poludnevno razgledanje moderne Havane, obilazak vladinih zgrada iz 60-tih godina i spomenike posvećene nacionalnim herojima, kao Hoze Marti na trgu Revolucije i Čegevare. Nakon toga odlazak do Nasional hotela, koji se smatra simbolom istorije, kulture i kubanskog identiteta (uključen jedan koktel). Povratak u hotel. Slobodno vreme za samostalno upoznavanje Havane. Noćenje.

DAN 4
HAVANA
(02.05.2024.) HAVANA Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja grada. Noćenje.

DAN 5
HAVANA
(03.05.2024.) HAVANA – GUAMA – SIENFUEGOS – TRINIDAD Doručak. Rano ujutru polazak za Trinidad. Vožnja kroz živopisne pejzaže. Dolazak do istorijski važnog regiona oko Zaliva Svinja, u kome se 1961. godine dogodio pokušaj invazije Kube od strane disidenata i CIA-e. Poseta najvećeg zaštićenog prirodnog rezervata na teritoriji Karibskog mora – močvare Zapata u kojem se nalazi farma krokodila, mesto gde su ove praistorijske vrste našle dom. Autentičnu kubanski ručak (uključen u cenu). Posle podne dolazak u Sienfuegos, „Bisera juga“, grada koji su osnovali Francuzi u 1815.godine i ostavili svoj pečat kroz šarmantru i elegantnu kolonijalnu arhitekturu, što ga razlikuje od ostalih mesta na Kubi. Panoramsko razgledanje između ostalog obuhvata delove grada Malekon, Prado, Punta Gorda. Šetnja istorijskim jezgrom grada koje je pod zaštitom UNESCO-a. Dolazak u Trinidad. Smeštaj u hotel Melia Trinidad na bazi „sve uključeno“. Noćenje.

DAN 6
TRINIDAD
(04.05.2024.) TRINIDAD Doručak. Polazak na razgledanje Trinidada. Osnovan je 23. decembra 1514. godine, od strane Dijega Velaskeza de Kuelara, nazvan „Villa de la Santisima Trinidad”. Jedan je od najbolje očuvanih gradova na Karibima, i iz vremena kada je trgovina šećerom bila glavna industrija ovog regiona. Šetnja po starom istorijskom jezgru grada. Njegove kaldrmisane ulice i šarena arhitektura pomažu vam da imate uvid u život najmoćnijih zemljoposednika pre mnogo, mnogo godina. Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

DAN 7
VARADERO
(05.05.2024.) TRINIDAD – SANTA KLARA – VARADERO Doručak. Polazak za Santa Klaru, „najrevolucionaraniji“ grad Kube, čije je oslobađanje u decembru 1958.godine označilo pad Batistinog režima. Poseta Muzeju Če Gevare, panoramsko razgledanje grada i kraća pauza za fotografisanje kod Blindiranog voza, nacionalnog spomenika i muzeja. Dolazak u Varadero. Smeštaj u hotelu Melia Varadero na bazi „sve uključeno“. Noćenje.

DAN 11
VARADERO
(06.-09.05.2024.) VARADERO Boravak u hotelu na bazi "sve uključeno". Slobodni dani za kupanje, sunčanje i razonodu. Za vreme boravka u Varaderu mogucnost organizovanja raznovrsnih fakultativnih izleta. Noćenja.

DAN 12
FRANKFURT
(10.05.2024.) VARADERO – FRANKFURT Doručak. Slobodan dan. Tranfer na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 18:25 časova. (let DE 2199). Obroci u avionu.

DAN 13
BEOGRAD
(11.05.2024.) FRANKFURT – BEOGRAD Sletanje u Frankfurt u 09:55 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 14:00 časova (let LH1480). Sletanje u 15:50 časova.

Cena  2650 eur

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Napomena: Rezervacije jednokrevetnih i trokrevetnih soba mogu se dobiti isključivo na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem se ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: avionski prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt-Varadero i Varadero-Frankfurt-Beograd, aerodromske takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 254,15 eur (EUR 90.00-YQ, EUR  15.00-YR, EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 20.40-RS, EUR 0.22-RS, EUR 20.00-DE, EUR 51.30-RA, EUR  24.06-CU, EUR 27.71-Q5), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 5* u Varaderu na bazi “sve uključeno”, u hotelu sa 5* u Trinidadu na bazi 2 noćenja, usluga “sve uključeno” i u hotelu sa 5* u Havani na bazi noćenja sa doručkom, sva razgledanja prema programu, autobuski transferi, usluge našeg licenciranog vodiča koji ide sa grupom iz Beograda (kao i usluge lokalnog vodiča na destinaciji), troškovi organizovanja i vođenja putovanja, Konačan iznos avio taksi podložan je promeni i utrvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 
U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, lični troškovi. 
Na zahtev Kubanske vlade, svi putnici koji putuju na Kubu dužni su da pre putovanja popune formular i dobijeni QR kod pošalju sebi na mail, taj mail sačuvaju ili odštampaju i pokažu prilikom ulaska u avion u Beogradu. Formular ćete naći na linku: https://dviajeros.mitrans.gob.cu/inicio

SMEŠTAJ:          
HAVANA: Hotel MELIA COHIBA 5* ili sličan
https://www.meliacuba.com/en/destinations/havana/hotels/melia-cohiba
Hotel se nalazi u novom centru Havane, u kvartu Vedado. Udaljen je 50m od obale i šetališta Malecon, 6km od centra Stare Havane, 15km od aerodroma u Havani. Hotel raspolaže sa 462 sobe. Svaka soba ima kupatilo, klimu, LCD TV sa satelitskim programom, telefon, sef, mini bar (doplata), fen za kosu, aparat za pripremu kafe/čaja. Besplatan Wifi dostupan je u svim delovima hotela. Hotel ima 5 restorana, 3 bara, snek bar, spoljašnji bazen u obliku lagune sa hidromasažerima (na 2. spratu hotela), fitnes centar, salon lepote, masažu, saunu, skvoš teren i dr. Doručak je na bazi švedskog stola, samoposluživanje. Dress code u restoranima je obavezan.

TRINIDAD: MELIA TRINIDAD PENINSULA 5* ili sličan
https://www.meliacuba.com/en/destinations/trinidad/hotels/melia-trinidadpeninsula
Hotel se nalazi na plaži Ankon, u neposrednoj blizini centra Trinidada. Hotel je otvoren 2023. godine. Gostima su na raspolaganju sedam restorana i sedam barova, sa opcijama na bazi švedskog stola i a la carte uslugom, prelepi bazeni za plivanje sa pogledom na more. Deluxe room su klimatizovane, imaju satelitski TV, besplatan Wifi, terasu, mini bar, aparat za kafu-/čaj, sef, sopstveno kupatilo. Usluga “sve uključeno” podrazumeva uključene obroke, snek i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana u restoranima i barovima.

VARADERO: Hotel MELIA VARADERO 5* ili sličan
https://www.melia.com/en/hotels/cuba/varadero/melia-varadero
Hotel se nalazi na samoj peščanoj plaži Varadera, 7 km udaljeno od centra mesta. U neposrednoj blizini je šoping centar i Varadero golf klub sa 18 terena. Piramidalno izgrađeni hotelski kompleks sa terasama i balkonima  pruža zadivljujući pogled ka tropskim baštama i azurnom moru. Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama od kojih su sve klimatizovane, imaju direktnu telefonsku liniju, satelitsku TV, opremljeno kupatilo, aparat za kafu/čaj, mini-bar i room service 24 sata. Od propratnih sadržaja, hotel ima otvoreni bazen sa barom smešten u lepom vrtu sa bujnom vegetacijom, fitnes centar, 2 teniska terena sa osveljenjem, stoni tenis, odbojku, frizera, prodavnicu suvenira, butike, lekara na poziv, rent a car službu, parking... Gostima je na raspolaganju i dnevna i noćna animacija, kao i mogućnost upražnjavanja raznih sportova na vodi. Hotel ima nekoliko restorana i barova. Usluga je na bazi "all inclusive" usluge - sve uključeno. Hotel nema trokrevetne sobe.

FAKULTATIVNI IZLETI: Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava i uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
Iz Havane:
KABARE TROPIKANA: Uživajte u predstavi iz boljeg ugla, bliže sceni. Posetite krunski dragulj noćnog života Havane! Zauzmite najbolja mesta i uživate u živoj kubanskoj muzici, zamršenoj koreografiji i živopisnim kostimima kabarea Tropicana. Od otvaranja 1939. godine, ova predstava na otvorenom privlači posetioce iz celog sveta i nastavlja da zabavlja. Plesači će vas izvući iz svog mesta i krenuti uz zvuke autentične kubanske muzike kao što su salsa, bolero, mambo i još mnogo toga. Cena se kreće od 100 do 150 usd u zavisnosti da li je uključena večera i prevoz.
Iz Varadera:
KATAMARAN
Celodnevni izlet. Transfer autobusom do luke Gaviota. Ukrcavanje na katamaran i vožnja do bazena, gde se gostima pruža prilika da se slikaju sa delfinima (nije uključeno u cenu fotografisanje). Nastavak vožnje do ostrva Cayo Blanco; ručak - karipski jastog (uključen u cenu izleta) i kupanje. U povratku kupanje na koralnom grebenu gde se dobijaju maske i peraja za posmatranje podvodnog sveta kubanske obale. (cena po osobi 115 eur)

KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE:
• Građanima Srbije nije potrebna ulazna viza za Kubu. Molimo putnike koji nisu državljani Republike Srbije da provere u Kubanskoj ambasadi u Beogradu neophodnost posedovanja vize za ulazak na Kubu: 011/36 92 441. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
• Pasoš mora imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
• Kuba je zemlja u kojoj je uobičajeno i obavezno davanje bakšiša za usluge u hotelima, restoranima, autobusima…
• Na letu Air Serbia i  komapnije Condor dozvoljen je jedan prtljag do 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Lokalno vreme je minus 6 sati u odnosu na vreme u Srbiji.
• Struja/ napon : 110 V / 60 HZ (potrebni su adapteri TIPA A I B (američkog tipa) - Hoteli uglavnom imaju evropske utičnice u sobama ali je preporuka da ponesete jedan adapter.
• VALUTA: CUP (Cuban Peso) realni kurs 1 EUR = okvirno 120/140, državni kurs 1 EUR  = 25 CUP. Po dolasku vodič će vam pomoći da zamenite novac. U menjačnicama i hotelima kurs je nepovoljan. Na Kubi su u opticaju evri i dolari, uvek je bolje bolje imati evre. (metalni evri nisu u opticaju). Platne kartice se koriste u hotelima i državnim prodavnicama i račun Vam mogu naplatiti u dolarima, evrima ili u pezosima po kursu koji računaju. U svakom objektu je drugačije, ali pored keša koji je u širokom opticaju trebate poneti i karticu.
• Voda sa česme na Kubi nije za piće.
USLOVI PLAĆANJA:  Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
 
NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.

OPŠTE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
• Sadržaj fakultativnih izleta(ukoliko ih ima) podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u
organizaciji lokalnih partnera
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike
• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Big Blue.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000005, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.
Program putovanja br. 2 od 21.02.2024.
Big Blue Group doo Beograd – Stari grad, Kolarčeva 3.
Licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021.
Kategorija licence A

ZA DETALJNIJE INFORMACIJE KONTAKTIRAJTE NAS PUTEM MAILA ILI TELEFONOM                                                                

 


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Living & Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024