top image

Letovanje Sicilija 2024

Najveće ostrvo na Mediteranu, pripada Italiji, ali je kao zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života. Ona je je kao mediteranski svet u malom sa starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, saracenskim (arapskim), španskim nasleđem. Sicilija je jedinstvena i u šarolikom i raskošnom mediteranskom svetu jer je u sebe primila i severnije evropsko nasleđe, prvenstveno normansko.Sicilijanci, ponosni što je njihovo ostrvo kao jak brend, kažu da Sicilija nema potrebe da se poredi sa drugim mestima, ona je autentična. Zato se ne kaže da je Sicilija nalik nečemu, već da nešto podseća na Siciliju. Sicilija nije privlačna samo za letnji odmor koji se provodi na plaži, ona pruža priliku da se upozna jedinstveni deo evropske civilizacije i prirodnog bogatstva, kao što je jedini živi vulkan u Evropi – Etna.

Sicilija se smatra velikim muzejem arhitekture sa ostacima starogrčkih i rimskih gradova, građevinama jedinstvene normansko-arapsko-vizantijske kulture i lokalnog, sicilijanskog baroka. Mnogi hoteli na Siciliji su kao muzeji, smešteni u vilama i palatama sa bogatom istorijom.

Ostrvo je puno izazova, prirodnih lepota, istorijskih spomenika, a Sicilijanci puni živosti, otvoreni i druželjubivi. Ona nudi uživanje u sportovima na vodi ili ekstremnim sportovima, obilazak vulkana Etna, izlete na okolna ostrva, lekovite vode u banjskim centrima, noćni provod u diskotekama koje posećuju filmske zvezde i svetski poznate ličnosti, koncerte na otvorenom, predstave u pozorištima iz antičkog doba.

Palermo je smešten u istoimenom zalivu u Tirenskom moru i ima brdovito zaleđe. Zbog izuzetnog reljefa zaliv je nazvan Konka d’ Oro (Zlatna školjka). U prošlosti je grad bio okružen zasadima limuna i pomorandži, koji su sada mnogo ređi jer su se naselja proširila. Iako ih je manje, limun i pomorandža iz regiona Palerma i dalje su posebno kvalitetni i ukusni. Palermo je glavni grad Sicilije, italijanske pokrajine, i velika luka na severozapadu ostrva. U srednjem veku je bio jedan od najznačajnijih gradova Evrope. Danas je to veoma dinamičan grad sa mnogo saobraćajne gužve, iako ima dve linije metroa. Središte grada je sačuvalo srednjovekovni plan sa mrežom uskih ulica i krivudavih prolaza.
Prodavnice luksuzne robe su u Via Roma i Via Makveda. Palermo je najbolji predstavnik normansko-vizantijsko-arapske kulture sa katedralom i nekadašnjom kraljevskom palatom (Palaco Reale ili Palaco dei Normani) u kojoj je danas smeštena pokrajinska skupština. Među znamenitostima su La Martorana, crkva iz normanskog doba sa baroknom fasadom, Teatro Masimo, jedna od najvećih operskih kuća u Italiji. Slavna tradicija lutkarskog pozorišta može se upoznati u Muzeju lutaka (Muzeo dele Marionete) u kome se izvode i lutkarske predstave zasnovane na srednjovekovnoj tradiciji.

Jedna od najlepših građevina na području Palerma je katedrala u Monrealu (7 km od grada) u normanskom stilu sa vizantijskim freskama.

Cefalu je jedno od najpoznatijih letovališta na Siciliji, na obali Tirenskog mora, istočno od Palerma. Ćefalu je deo nacionalnog parka Madonie i uvršćen je na listu Najlepših malih gradova Italije, u koju se svrstavaju mesta gde su usklađeni dobar urbanizam i komunalne usluge sa značajnim istorijskim i kulturnim nasleđem. Ime duguje velikoj steni, koja dominira mestom, a Grci su je nazvali Kefalo (glava). Najveća znamenitost je velika katedrala, Duomo, koju su u 12. veku podigli Normani. Ima sve što je potrebno za lagodno letovanje, veliku plažu, restorane sa odličnom hranom i opuštenu atmosferu. Od Palerma je udaljen 75 km i povezuje ih brza pruga Palermo-Mesina. Od Mesine je udaljen 185 km.
Mondello Nekada ribarsko naselje, danas čuveno i ekskluzivno letovalište, čija je peščana plaža jedna od najlepših na Siciliji, nalazi se oko 10 km severozapadno od glavnog grada Palerma i 25 km istočno od aerodroma, u malom zalivu okružen planinama Monte Galo i Monte Pelegrino. Tu se nalazi i jedan od najboljih bioskopa na otvorenom, kao i čuveni restoran Čarlston.

Cinisi & Isola delle Femine – dva letovališta jedan pored drugog, sa prelepom peščanom plažom i tirkiznim morem, nalaze se oko 10 km od Palerma i 15 km istočno od aerodroma.
Campofelice di Roccela – malo mesto sa peščanom plažom, nalazi se oko 55 km jugoistočno od Palerma, 85 km jugoistočno od aerodroma, 15 km od Ćefalua i 180 km od Katanije.
Castelldacia Malo turističko mesto koje je dobilo naziv po srednjevekovnom zamku, nalazi se 20 km jugoistočno od Palerma i 50 km od aerodroma. Letovalište je poznato po proizvođaču vina Vini Corvo.

LETOVANJE SICILIJA SA POSETOM RIMU - NAPULJU

PROGRAM PUTOVANJA:

Leto Sicilija Giardini Naxos / St. Alessio
1. dan - BEOGRAD
(Letovanje Sicilija 2024) - Polazak iz Beograda sa parkinga Sava centra. Sastanak u 16:30h, polazak u 17:00h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan - RIM
Dolazak u prestonicu Italije - večni Rim star 28 vekova. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme uz mogućnost organizovanja fakultativne poslepodnevne šetnje upoznajmo Rim sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku… Piazza di Populo, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona, Piazza Venezia... Osetite grad ljubavi na poseban način. Slobodno vreme za uživanje u ovom prelepom gradu. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan - RIM - ANTIČKI RIM
(Letovanje Sicilija 2024) - Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost fakultativnog izleta Antički Rim-poseta Colosseumu i forumima. Sinonim za Colosseum “teatar flavijevaca” su svakako gladijatorske borbe, ali Colosseum koji je počeo da gradi Vespazijan 72 god. sa njegovim sinovima je svakako mnogo više od toga… Činjenica da je bio jedno od sedam svetskih čuda je dovoljna da ga zajedno posetimo. Nakon obilaska slobodno vreme. U večernjim časovima polazak za Siciliju. Noćna vožnja kroz Italiju.

4. dan - SICILIJA
(Letovanje Sicilija 2024) - U jutarnjim časovima dolazak u luku Villa San Giovanni, i ukrcavanje na trajekt. Vožnja trajektom do Messine. Dolazak na Siciliju u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje, odmor, individualne aktivnost...Noćenje.

5. dan - SICILIJA - SIRAKUZA
(Letovanje Sicilija 2024) - Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u jedan od najlepših gradova Sicilije, - SIRAKUZU, izgradjen na najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije i poznatog pod nazivom – beli biser Jonskog mora. Za vreme vožnje čućete od našeg vodiča lepe priče vezane za ovaj grad. Dolazak u Sirakuzu, barokni grad koga su osnovali grci u 8 v.pne. uglavnom je poznat po čuvenom matematičaru Arhimedu koga su u Sirakuzi ubili rimski legionari. Pešačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Arhimedov trg, Apolonov hram, Katedrala, crkva Sv. Lucije. fontana Aretuze… Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan - SICILIJA
Doručak. Slobodan dan za kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti... Noćenje.

7. dan - SICILIJA - PALERMO - MONREALE 
(Letovanje Sicilija 2024) Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet u najveći glavni grad Sicilije - PALERMO. Vožnja kroz srce ostrva, kroz maslinjake i plantaže crvenih pomorandži. Po dolasku u Palermo panoramsko razgledanje grada: trgovi Quattro Canti, Pretoria, Risorgimento, Marina, Pozorišta… Slobodno vreme za individualna razgledanja. U poslepodnevnim časovima poseta katedrali posvećenoj sveticama zaštitnicama grada kao i katedrala u Monrealu ukrašena mozaicima. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan - SICILIJA - ETNA - KATANIJA
Doručak. Fakultativni izlet na vulkan ETNU. Simbol i zaštitni znak Sicilije. Vožnja kroz vinograde i živopisne predele podnožja Etne. Odlazak do visine od 1900 m, degustacija lokalnih domaćih proizvoda (vino, rakija, med…). Slobodno vreme za individualnu šetnju oko kratera nastalih pre100 god. U povratku obilazak Katanije, drugi po veličini grad na Siciliji i najveći ekonomski centar ostrva… Panoramsko razgledanje grada: Vila Belini, rimski amfiteatar, kvart grada pod zaštitom UNESCO-a, tvrdjava Ursino, trg Duomo, ulice Corso Italia i Etnea, palata Biskari, panorama luke i dela grada poznatog pod nazivom Ćiminjere, kraće slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan - SICILIJA - TAORMINA
Doručak. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. U poslepodnevnim časovima fakultativna poseta “princezi Sicilije”. Grad Taormina se nalazi na istočnoj strani ostrva i najpoznatije je letovalište na Siciliji. Ima predivan pogled na Jonsko more kao i na vulkan Etnu, kao i mnoštvo restorana i noćnih klubova koji garantuju odličan provod i nezaboravno letovanje. Taormina je poznata po svom letnjem filmskom i muzičkom festivalu koji se održava u antičkom amfiteatru tokom letnje sezone. Iz razloga što je Taormina na brdu (300 m nadmorska visina), do podnožja gde se nalaze plaže dolazi se žičarom koja radi tokom celog dana. Do Taormine se stiže autobusom, vožnja žičarom do Porta Mesine i slobodno vreme za šetnju glavnom ulicom Corso Umberto. Povratak u hotel u večernjim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

10. dan - SICILIJA - SICILIJANSKA SELA - NAPULJ
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili poludnevni fakultativni izlet u SICILIJANSKA SELA. Poseta autentičnim Sicilijanskim mestima Forca d’Agro i Savoka, poznatim kao scenografija za snimanje filmskog serijala “Kum”. Upoznavanje sa lokalnom tradicijom i običajima na Siciliji u autentičnom ambijentu gde ćete od našeg vodiča čuti zanimljivu priču zašto je režiser Kopola odlučio da baš u ovim mestima snima svoj čuveni film. Obilazak crkve S. Lućije i čuvenom baru Viteli u kojem je Al Paćino snimao legendarne scene u filmu Kum. Nastavak putovanja ka Messini, gradu koji zovu vrata Sicilije. Ukrcavanje na trajekt. Nastavak putovanja prema Napulju. Noćna vožnja kroz Italiju.

11. dan - NAPULJ
Dolazak u Napulj u jutarnjim časovima, grad koji svi vole, rodno mesto čuvenog Berninija. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Panoramsko razgledanje grada: Piazza Garibaldi, Piazza Municipio, Kraljevska palata, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Pompeju. Ovaj grad je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu, potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Tokom razgledanja obići ćemo ulice na kojima su se nekada nalazili forumi, prodavnice, hramovi… Povratak u Napulj. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

12. dan - NAPULJ - KAPRI
Doručak. Napuštanje hotelskih soba i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet na ostrvo KAPRI. Proverite zašto je sa nama poseban užitak provesti vreme na ovom divnom ostrvu. Čuven po svojim lepotama od 19. veka počeo je da mami književnike slikare i druge umetnike. A od 20. veka ovo ostrvo je počelo da privlači i svetski džet set. Doživite i Vi ovo čudesno ostrvo svojim čulima … Polazak iz luke, ukrcavanje na trajekt, i nakon polučasovne vožnje brodom stižemo do ostrva. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije, danas mondensko letovalište, prepoznatljivo po obilju prelepih mirisa, poznato je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi Avgustin I njegov naslednik Tiberije imali svoje vile. Obilazak mesta Kapri:  Mala luka, prelepe plaže, restorani… Slobodno vreme za kupanje i uživanje na ostrvu. Povratak u Napulj. Nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

13. dan - BEOGRAD 
Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima. (Kraj usluga)

 

LETOVANJE SICILIJA 

Cene su izražene u Eur po osobi na bazi paket aranžmana
JULI AVGUST 2024

Paket aranžman 13 dana: Autobuski prevoz + 6 noćenja sa doručkom na Siciliji ( Giardini Naxos / Mascali ) + 1 noćenje sa doručkom u Rimu + 1 noćenje sa doručkom u Napulju

HOTEL LA RIVA 3*  
ohrid autobusom

01.07.

13.07.

16.07.

28.07.

05.08.

17.08.

25.08.

06.09.

Usluga

Br. dana/noći 13/8 13/8 13/8 13/8

BB

Redovna cena

569€ /

PROMO CENA

499€ /

 

HOTEL LA PIRAMIDA 3* 
ohrid autobusom

01.07.

13.07.

16.07.

28.07.

05.08.

17.08.

25.08.

06.09.

Usluga

Br. dana/noći 13/8 13/8 13/8 13/8

BB

Redovna cena

599€ 619€ / 639€ 

PROMO CENA

539€ 559€  / 579€ 

 

HOTEL KING HOUSE 4*
ohrid autobusom

01.07.

13.07.

16.07.

28.07.

05.08.

17.08.

25.08.

06.09.

Usluga

Br. dana/noći 13/8 13/8 13/8 13/8

BB

Redovna cena

 / 619€  659€ 
639€

PROMO CENA

559€ 599€ 579€

 

 

POPUSTI ZA DECU SA RODITELJIMA:

- deca do 2.99 god. plaćaju samo prevoz 60eur (imaju sedište u autobusu i koriste zajednički ležaj u pratnji dve odrasle osobe)
- deca od 2.99-12.99 godina u pratnji dve odrasle osobe, u sobi sa roditeljima; ostvaruju po 25% popusta (imaju sedište u autobusu i sopstveni ležaj)
- deca u pratnji jedne odrasle osobe ne ostvaruju popust

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja (klima TV, DVD, audio oprema,)
- Smeštaj u Rimu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama,
- Smeštaj na Siciliji (6 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu 3* ili 4* 1/2 i 1/3 sobama u izabranom hotelu)
- Smeštaj u Napulju (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama,
- Obilaske prema programu putovanja,
- Usluge licenciranog vodiča grupe,
- Usluge predstavnika organizatora aranžmana ili ino-partnera,
- Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Fakultativne izlete i ulaznice.
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) –za boravak u hotelima sa 3 *- 6€ po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 *–7,5€ po noćenju / po osobi po noćenju;
- gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 31.10.2012., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 3€ po noćenju / po osobi, 4€ za boravak u hotelima sa 4* (cena je podložna promeni)
- gradska komunalna taksa za Gairdini Naksos i St Alessio za boravak u hotelima sa 2* i 3* – 1,5€ po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4*i 5* –2€ po noćenju / po osobi.
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). Preporuka agencije je da putnik poseduje ovu vrstu osiguranja
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu
Hotel La Riva 3* 150eur
Hotel La Piramide 3* 170eur
Hotel Kings House 4* 240eur


CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:


- “Upoznajmo Rim” -Cena za odrasle 20€, za decu 10€ (u cenu su uključene slušalice i lokalni vodič)
- Antički Rim - razgledanje sa lokalnim vodičem bez ulaska u Koloseum i forume Cena za odrasle 25€/za decu 10€ (u cenu je uračunat lokalni vodič i slušalice)
- Poludnevni izlet- Sicilijanska sela- Cena za odrasle od 35€/deca 20€
- Celodnevni izlet- vulkan Etna i Katanija- Cena za odrasle od 35€/deca 20€
- Celodnevni izlet - Palermo i Monreale-Cena za odrasle 55€/ za decu 25€ (cena uključuje prevoz, lokalnog vodiča, ulaznice u katedralu)
- Celodnevni izlet- Sirakuza - Cena za odrasle 35€/za decu 20€ (cena uključuje prevoz, lokalnog vodiča)
- Poludnevni izlet- Taormina Cena za odrasle 20€/za decu 10€ (cena uključuje prevoz i povratnu kartu za žičaru)
- Celodnevni izlet- Ostrvo Kapri-Cena za odrasle 65€/ za decu do 11. godina45€ (cena uključuje brodsku kartu, vožnju žičarom) - cena je podložna promeni
- Poludnevni izlet u Pompeju cena za odrasle 45€/za decu 25€ (cena uključuje prevoz, ulaznicu, lokalnog vodiča) - cena je podložna promeni

PROMOTIVNA CENA ZA PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA NA SICILIJI 180€ SA POPUSTOM: 160€
(NE OBUHVATA IZLETE U RIMU I IZLET NA OSTRVO KAPRI I POMPEJU)

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.

RIM

Hotel Excel Montemario Roma 4*
Nalazi se u Rimu u naselju Montemario, na samo 4,5 kilometara od Vatikana. Poseduje 1/2 i 1/3 sobe, sa TWC, tv-om, sefom, fenom. Doručak je kontinentalni.

Hotel Parco Tirreno 4*
Nalazi se u srcu grada u blizini trga Sv.Petra. Stanica metroa linije A je na samo 700m od hotela. Hotel poseduje 1/2 i 1/3 sobe, restoran. Svaka soba poseduje kupatilo, TV, fen. Doručak je kontinentalni-švedski sto.

SICILIJA

Hotel la Riva 3* 53479.wixsite.com/hotellariva
Nalazi se u Giardini Naksosu preko puta plaže, na idealnoj poziciji za obilazak ostrva. Sobe su opremljene u tradicionalnom sicilijanskom stilu imaju kupatilo, tv, telefon klimu. Upotreba sefa uz doplatu na recepciji. WI FI uz doplatu. Hotel poseduje restoran sa prelepim pogledom na zaliv, bar, parking ( uz doplatu). Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel King House 4* http://www.kingshousehotel.it/
Nalazi se na 200m od privatne plaže Fondačelo di Maskali. Raspolaže bazenom koji ima pogled na Etnu. Sobe gledaju na dvoriste hotela, bazen i baštu, imaju TV i mini bar. Wi-Fi je besplatan u zajedničkim prostorijama hotela. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel la Piramida 3*
Na 200m od hotela nalazi se plaža, obala Rokalumera. Plaža raspolaže bič barom, ležaljkama i suncobranima. Wi Fi je besplatan. Kuhinja je sicilijanska. Cena suncobrana i ležaljki za goste hotela je 10 eur.

NAPULJ
Hotel Quadrifoglio 4* Castello di Cisterna
Smešten na 17 km od crkve Santi Filipo e Đakomo, nudi smeštaj sa zajedničkim salonom, besplatnim privatnim parkingom, terasom i restoranom. Ovaj hotel sa 4 zvezdice ima bar. Tu su 24-časovna recepcija, usluga aerodromskog prevoza i besplatan ViFi dostupan u svim prostorijama.
Hotel je udaljen 18 km od glavne železničke stanice u Napulju i 19 km od katakombi San Gaudiozo. Sobe su 1/2 i 1/3. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

VAŽNE NAPOMENE:

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj.ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta (ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

PREMA ZAKONU O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PROPISANU POLISU OSIGURANJA BROJ 470000054001 OD 01.10.2022. GODINE - ROK VAŽENJA 01.10.2023. GODINE, POLISA TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O, U VISINI OD 50.000 EVRA ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVEL
LICENCA OTP 94/2021 KATEGORIJA A od 05.10.2021.


ZA DETALJNIJE INFORMACIJE KONTAKTIRAJTE NAS PUTEM MAILA ILI TELEFONOM


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Living & Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024