top image

Letovanje Stavros 2024

Prelepo mesto na obali Egejskog mora, u zalivu Strimonikos, Stavros je udaljen svega 70 km od Soluna i 4 km od Asprovalte. Pravo značenje reči Stavros na grčkom jeziku je krst. Na brdu iznad letovališta se nalazi veliki drveni krst koji je noću osvetljen i može se videti iz samog mesta.

Smesten u podnožju planine Holomontas zbog vazdušnih strujanja i ruže vetrova koja pogoduje svima a naročito osobama sa bronhijalnim tegobama, Stavros je poznat i kao vazdušna banja. Veliki broj kafića, prodavnica, restorana, klubova i parkova za decu učiniće Vaše letovanje nezaboravnim.

Kristalno čisto more, prelepe, široke, peščane plaže, koje su nagradjene priznanjem “Plava zastava” koje dodeljuje Evropska zajednica, kao i obilje zelenila su neki od razloga zbog kojih ćete biti opčinjeni ovim mestom.. Duž obale prostire se prelepa šuma platana i tu se nalaze tereni za sport i zabavu, igrališta i luna park za decu. Malo pristanište deli obalu na dve velike plaže. Desno od pristaništa se prostire plaža bez mnogo zelenila koja je idealna za ljubitelje sunca, a levo od pristaništa se nalazi plaža Platania, koja je idealno mesto ukoliko želite mir i odmor, jer je okružena malom šumom. Stavros podjednako dobar izbor za turiste svih generacija.

Blizina Atosa i Svete Gore, Soluna, Kavale, Waterland-a kao i blizina arheoloških lokaliteta istoriskih znamenitosti (drevna Stagira, rodno mesto grčkog filozofa Aristotela, Amfipolis i dr.) i obližnjih letovališta Asprovalte i Nea Vrasne obogaćuje i upotpunjuje turističku ponudu Stavrosa, čineći ga destinacijom koja može da zadovolji svačiji ukus. Nedaleko od letovališta su LIDL i svi drugi veliki grčki supermarketi.

ZA DETALJNIJE INFORMACIJE KONTAKTIRAJTE NAS PUTEM MAILA ILI TELEFONOM


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Living & Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024