top image

Putovanje Maroko


Ako u modernom svetu postoji zemlja iz Šeherezadinih bajki, to je svakako Maroko Kraljevina Maroko leži na severozapadu afričkog kontinenta, u regiji poznatoj kao Magreb, na obalama Atlantskog okeana i Sredozemnog mora. Graniči se na severu sa španskim enklavama Ceuta i Melilla, na istoku i jugoistoku sa Alžirom, a na jugu sa teritorijom Zapadne Sahare, koja je trenutno pod marokanskom kontrolom.Maroko je 1956. godine postao nezavisna monarhija, a godinu dana kasnije sultan Mohamed proglasio se kraljem.Ovo je zemlja bogate istorije, odakle su islamske vojske krenule u osvajanje Iberijskog poluostrva, gde su se drevni berberski narodi pomešali sa arapskim i francuskim doseljenicima, gde su carski gradovi Fes, Meknes, Marakeš i Rabat, različitih boja i arhitekture, kao i njihovi stanovnici, različitih boja i karakteristika kao i čitava zemlja, prepuna divnih prizora i očaravajućih priča.

Ako u modernom svetu postoji zemlja iz Šeherezadinih bajki, to je svakako Maroko. Najveći grad Kazablanka kao i Tanger na severu, takođe magično privlače pažnju mnogobrojnih turista koji posećuju ovu zemlju tokom čitave godine. Ovo je putovanje u zemlju iz bajki, koja će očarati svakog posetioca, bez izuzetka.

....

....

....

....

....

....

ZA DETALJNIJE INFORMACIJE KONTAKTIRAJTE NAS PUTEM MAILA ILI TELEFONOM 

 


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Living & Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2022