top image

Putovanje Madrid 2023

Prestonica Španije nalazi se u srcu Iberijskog poluostrva. Kraljevski grad obiluje velelepnim građevinama (Kraljevska palata, Edificio España, Metropolis i Telefonica, Palacio de Cristal), širokim avenijama (Alcala, Gran Via) i grandioznim trgovima (Plaza Mayor, Puerta del Sol, Cibeles, Neptuno, Colon), ali i prelepim parkovima (od kojih je najveći i najpopularniji Retiro), bogatim muzejima (Prado, Reina Sofia, Thyssen-Bornemisza), izuzetno raznovrsnom gastronomskom ponudom (od prefinjenih restorana do lokalnih tapas barova) i veoma sadržajnim noćnim životom (od flamenka do najmodernijih diskoteka).

BARSELONA I MADRID avionom

7 dana / 6 noćenja, avionom

DIREKTAN LET BEOGRAD-BARSELONA

+ BRZI VOZ BARSELONA-MADRID

+ DIREKTAN LET MADRID-BEOGRAD

12.02.-18.02.2023.

Program putovanja: 7 dana / 6 noćenja:

1.DAN 12.02. BEOGRAD – BARSELONA            

Dolazak putnika na  aerodrom “Nikola Tesla”, najkasnije u 15:00 časova (dva sata pre leta). Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Barselonu je 17:10 (let JU 584, Air Serbia). Sletanje aviona u Barselonu je u 19:50 časova–lokalno vreme. Po dolasku transfer do hotela. Noćenje.

2.DAN 13.02. BARSELONA – PANORAMSKI OBILAZAK - FLAMENKO

Doručak. Nakon doručka odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom sa vodičem na srpskom jeziku: Kolumbov spomenik, Monžuik (vidikovac), prolazi se pored Olimpijskog stadiona, Španskog sela, Čarobnih fontana, nastavak ka Španskom Trgu, Gran Via, Paseo de Gracia, prolaz pored Gaudijevih kuća Batllo i La Pedrera i šetnja oko Sagrada Familia bez ulaska…Slobodno vreme individualna razgledanja i šoping. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Flamenko veče - fantastičan šou igrača i gitariste uz piće. Cena izleta (oko 45 evra po osobi). Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN 14.02. BARSELONA – TRI PARKA – BARSELONA

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnostili ili mogućnost fakultativnog izleta Ciutadella, Tibidabo i Pueblo Espanjol (špansko selo). Ciutadella je nekadašnje utvrđenje a danas najlepši park u gradu. Šetnja  pored Zoo Barcelone , Parlamenta vlade Catalunje, romanticnog jezera i centralne fontane koja je delo catalanskih arhitekti medju kojima je i Antonie Gaudi. Potom odlazak do vidikovca Tibidabo sa koga se pruža prelep pogled na Barselonu. Panoramski obilazak crkve neogotskog stila Sagrat Kor. Nakon obilaska odlazak u etno selo Pablo Espanjol koje je nastalo 30-ih godina 20.veka kao deo projekta koji je trebao da prikaže raznolikost arhitekture sela Španije. Cena izleta (oko 65 eur po osobi). Slobodno vreme za individualnu šetnju gradom. Noćenje.

4.DAN 15.02. BARSELONA – MADRID

Doručak. Napuštanje soba do 10h. Transfer do železničke stanice. Ukrcavanje na brzi voz AVE koji dostiže brzine i do 320km na sat, očekivano putovanje do Madrida je 02:30h. Po dolasku odlazak na panoramski razgled grada autobusom: Španski trg, Gran Via, Puerta del Sol, Plaza Mayor, Puerta de Toledo, park Retiro, Trg Sibeles, Salamanka. Transfer u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

5.DAN 16.02. MADRID – TOLEDO - MADRID

Doručak. Slobodni dan za individulno razgledanje i šoping ili mogućnost organizovanja fakultativnih izleta u Toledo . Izlet obuhvata posetu srednjevekovnoj prestonici Španije čuvenoj i po tome da je u njoj živeo i stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i kniževnik El Greko. Toledo je udaljen oko 70km od Madrida. Kroz istoriju ovajali su ga brojni narodi (Rimljani, Vizigoti, Mavari..) i svi oni su ostavili trag u razvoju grada. Toledo je ostao prestonica Španije sve do 1561. godine kada tu ulogu preuzima Madrid. Povratak u Madrid. Slobodno vreme. Noćenje. Cena izleta po osobi: 69 evra.

6.DAN 17.02. MADRID – SEGOVIJA – MADIRD

Doručak. Slobodni dan za individulno razgledanje i šoping ili mogućnost organizovanja fakultativnih izleta u Segoviju. Segovoija se nalazi se u regiji Kastilja i Leon, udaljen oko 180 km od Madrida. Glavna obeležja grada su najbolje očuvani rimski akvadukt, katedrala i dvorac, zbog kojih je Segovija uvršćena na listu svetske kulturne baštine pod zastitom Unesko-a. Karakteristična panorama ovog grada čije su zgrade izgrađene od terakote i krečnjaka, smeštena je na brda Kastilje koja okružuje Sijera de Guadarama. Obilazak starog dela grada: Plasa Major, panorama Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama. Obilazak dvorca Alkazar i pauza za individualni obilazak i šetnju. Povratak u Madrid. Cena izleta po osobi 65 evra. Noćenje.

7.DAN 18.02. MADRID – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje soba. Transfer do aerodroma u Madridu. Poletanje aviona za Beogradu u 14:15 (let JU 571, Air Serbia). Sletanje u Beograd u 17:410časova. Kraj programa

OPIS SMEŠTAJA

(Smeštaj je u nekom od navedenih hotela ili sličnom na sličnoj ili istoj lokaciji)

 HOTEL MADANIS 4* - Barselona

Hotel Madanis je  modern i inovativni, gleda na legendarni stadion FK-a Barselona - Kamp Nou od koga je udaljen oko 300 metara. Smešten je u četvrti Les Korts na jugoistoku Barselone i dobro povezan linijama gradskog prevoza koje vode do kulturnog centra grada. Gostima nudi, recepciju, restoran, bar, besplatan bežični internet. Sobe su moderno opremljeno sa sopstvenim kupatilom, klimom, TV-om, radiom, radnim stolom, fenom, mini barom i besplatnim bežičnim internetom. Doručak je kontinentalni - samoposluživanje

https://www.hotelmadanis.com/en/


HOTEL RAFAEL VENTAS 4* - Madrid


Hotel se nalazi u jednoj od najpoznatijih avenija Madrida, calle Alcala i u neposrednoj blizini čuvene zgrade Las Ventas, arena u kojoj se održavaju koride. Hotel je na liniji metroa kojim se za svega nokeliko stanica stiže do glavnog gradskog trga Sol. Hotel poseduje recepciju, restoran, lift, parking...Svaka smeštajna jedinica ima kupatilo, klima uređaj, SAT TV, mini bar, internet konekciju (uz doplatu), sef i fen. Doručak - kontinentalni švedski sto.

https://www.rafaelhoteles.com/es/hoteles/madrid-ventas/hotel.html

 

TERMIN/USLUGA
12.02.
18.02.
BROJ NOĆENJA
6
LET DOSTUPAN
STANDARD - BB
PAKET ARANZMAN PO OSOBI
899
PAKET ARANZMAN TRECA OSOBA
869
DETE 0-2 GOD.
59
DETE 2-12 GOD.
859
PAKET ARANZMAN JEDNOKREVETNA SOBA
1059

U cenu aranžmana je uračunato:

-Povratni avio prevoz na relaciji Beograd-Barselona i Madrid-Beograd avio kompanijom Air Serbia sa dozvoljenih maksimalnih 23 kg prtljaga (1 kofer) i 7kg ručnog prtljaga (1 torba) po osobi. (Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja; deca do 2 god–nemaju pravo na besplatan prtljag).

-Aerodromske takse u iznosu od 58€. Aerodromske takse su podložne promeni do dana polaska na putovanje. Deca 0-2 godine ne placaju aerodromske takse ( avio kompanija Air Serbia)

-Smeštaj na bazi 6 noćenja sa doručkom u hotelu prema programu u standardnim dvokrevetnim, jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (3 noćenja u Barseloni i 3 noćenja u Madridu u hotelima prema programu putovanja)

-Transfer na relaciji aerodrom-hotel, hotel-železnička stanica, železnička stanica-hotel, hotel-aerodrom

- Voz Barselona-Madrid (uključen prtljag veličine 55*35*25cm + ručni 36*27*15cm. Ukoliko je prtljag veće dimenzije doplata na licu mesta je oko 20€ )

-Panoramsko razgledanje Barselone i Madrida

-Asistencija lokalnog vodiča na srpskom jeziku (ne podrazumeva svakodnevnu i celodnevnu asistenciju)

-Troškovi organizacije putovanja

 U cenu aranžmana nije uključeno:

-Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete

-Obavezno međunarodno putno osiguranje koje pokriva Covid-19,(mogućnost pribavljanja u agenciji)

-Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Barselonu u iznosu od 1.75 € po osobi po noći za boravak u hotelima 3* i 2.75 € po osobi po noći za boravak u hotelima 4*

Cene fakultativnih izleta po osobi: (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 12 putnika).

-Flamenko veče u Barseloni – oko 55 eur

-Ciutadella, Tibidabo i Pueblo Espanjol – oko 65 eur

-Toledo – oko 69 eur

-Segovija – oko 65 eur

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika a organizovani su od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Raspored izleta po danima je podložan promeni. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

NAČIN PLAĆANJA:

-Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

- gotovinski-prilikom rezervacije uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

-uplatom preko računa -prilikom rezervacije uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

VAŽNO: Ovaj program putovanja sačinjen je na osnovu uslova koji su na snazi u trenutku objavljivanja, što znači da, usled okolnosti koje su uzrokovane epidemijom ili pandemijom Covid -19, ili iz drugih objektivnih razloga, može doći do promena, na koje organizator putovanja ne može uticati, a koje se tiču raspoloživosti smeštajnih kapaciteta,nacina usluzivanja obroka, odsustva pojedinih sadrzaja u hotelu, važećih pravila za pojedine vrste prevoza, pravila za prelazak granica i sl. što molimo da imate u vidu. U slučaju napred navedenog, organizator putovanja zadržava pravo promene smeštajnog kapaciteta na licu mesta, u okviru uslova predvidjenih Zakonom.

Imajući uvidu specifičnost novonastale situacije usled pandemije Covid -19, obaveza je putnika da se precizno upozna sa zdravstvenim i svim drugim propisanim uslovima, koji su važeći u periodu realizacije putovanja, kako u RS tako i u tranzitnim i odredišnim destinacijama, te da te uslove striktno poštuje, kao i da sledi propisana pravila ponašanja i uputstva nadležnih u svim segmentima putovanja. Organizator putovanja nema bilo kakvih ingerencija niti mogućnosti da predvidjena pravila i uslove menja, niti da svoje putnike amnestira od eventualnih posledica kršenja obvezujućih normi. Obaveza je putnika da poseduju u toku putovanja masku i rukavice. Putnik potvrdjuje da je upoznat sa mogućnostima promene formalnih uslova zahtevanih od strane nadležnih epidemioloških i državnih vlasti, od trenutka zaključenja ugovora pa do završetka putovanja, koji se uslovi moraju poštovati, a kako se radi o opšte poznatim okolnostima koje se, u ovoj specifičnoj opšteprisutnoj situaciju menjaju iz dana u dan, ove promene (popunjavanje odredjenih formulara na granici, posebni testovi koje zahteva odredišna ili tranzitna zemlja, eventualna izolacija itd. ) ne predstavljaju opravdan razlog za eventualni otkaz putovanja, i osnov isključenja primene Opštih uslova organizatora putovanja.


Prevoz Putnika za Nemačku Autobusom Povoljno Jeftino
Prevoz putnika za Nemačku

Iznajmljivanje Autobusa Jagodina Pomoravlje

Avio Karte za ceo Svet


Yuta


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Living & Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2023