top image

Putovanje Prag 2024

Zlatni Prag, grad stotinu tornjeva, magični grad, samo su neki od naziva za Prag, glavni grad Republike Češke. Grad na obalama reke Vltave -  na levoj obali nalaze se Hradčani i mala Strana, na desnoj Stari i Novi grad, simbol grada Karlov most, astronomski sat Orloj,  mali su deo onoga što  nudi Prag. Skoro u svakoj ulici nalaze se impozantne građevine koje vas mogu ostaviti bez daha - spomenici, dvorci, katedrale, a istorijsko jezgro Praga je proglašeno delom svetske kulturne baštine UNESCO. Prag je grad u kojem su živeli, radili i školovali se mnogi svetski arhitekti, pisci, glumci, a danas je šesti grad po posećenosti turista u Evropi, zašto je tako saznaćete ako se prošetate Zlatnom ulicom, obiđete najveći dvorac na svetu ili popijete čuveno češko pivo u nekoj od brojnih pivnica.Program putovanja:

1. dan: BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 17:00h sa parkinga Muzeja 25. maj-Kuća cveća. Noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku i Češku uz kraće pauze radi odmora.
2. dan: PRAG
Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Obilazak Hradčanskog trga na kome se nalaze prelepe palate Swarcenberg, Toskanska, Martinicki, nadbiskupska, stub kuge. Poseta praškom dvorcu (rezidencija češkog predsednika), zatim katedrali Svetog Vida. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, bazilike Svetog Đorđa, Lobkovič palate, crne kule.
Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska palata sa ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala venecija, certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa čuvenim astronomskim i astrološkom satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško pozorište i vaclavski trg sa narodnim muzejem. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.
3. dan: PRAG – DREZDEN - PRAG
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Drezden (Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazivan je i Firencom na Elbi. Grad ima mnogo baroknih zdanja: Opera Zemper, Palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata (danas državni muzej u okviru koga je i Zeleni trezor), palata Tasenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Agustov most). Povratak u Prag u večernjim časovima. Noćenje.
4. dan: PRAG - KARLOVE VARI - PRAG
Doručak. Fakultativno: Odlazak na izlet u Karlove Vari – jednu od najlepših banja Evrope. Povratak u Prag. Slobodno vreme. Noćenje.
5. dan: PRAG
Doručak. Fakultativno: Vožnja brodom po Vltavi. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja uz kraće pauze radi odmora.
6. dan: BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

 

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

CENA PO OSOBI

SPECIJALNA PONUDA

LETO: 19.06 – 24.06.2024.

HOTEL 3*

199€

189€

LETO: 17.07 – 22.07.2024.

HOTEL 3*

199€

189€

LETO: 21.08 – 26.08.2024.

HOTEL 3*

179€

169€

JESEN: 25.09 – 30.09.2024.

HOTEL 3*

209€

199€

JESEN: 23.10 – 28.10.2024.

HOTEL 3*

179€

169€

DAN PRIMIRJA: 07.11 – 12.11.2024.

HOTEL 3*

189€

179€

ZIMA: 18.12 – 23.12.2024.

HOTEL 3*

189€

179€

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

SIGURNI POLASCI IZ NIŠA, ALEKSINCA, POJATA, PARAĆINA, ĆUPRIJE, JAGODINE I ČAČKA – DOPLATA 25€; BATOČINE I KRAGUJEVCA - DOPLATA 20€; MARKOVCA, VELIKE PLANE, POŽAREVCA (naplatna rampa) I SMEDEREVA (Kolari)- DOPLATA 15€;
U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD.
*Napomena za prevoz iz Novog Sada: polazak – SADOVIĆ pumpa, Temerinski put kod RODA centra

POPUSTI I DOPLATE:
• deca do 10 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 15 €,
• putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 20 € (sobe na upit),
• doplata za 1/1 sobu 60 €.

ARANŽMAN OBUHVATA:
• prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji (AC, TV ),
• smeštaj u Pragu u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto),
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
• razgledanja i obilaske prema programu,
• usluge lokalnog vodiča za razgledanje Praga,
• usluge turističkog vodiča /pratioca grupe tokom putovanja,
• agencijske usluge.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
• individualne troškove,
• međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 19 godina 655,00 dinara, od 19 do 75 godina 950,00 dinara i od 75 godina 2.270,00 dinara.
• gradsku turističku taxu, plaća se na recepciji hotela 50CZK po osobi po noći,
• fakultativne izlete.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA (deca 2-12 godina ostvaruju popust):
• Karlove Vari - 30 € odrasli / 20 € deca,
• Poseta Drezdenu – 35 € odrasli / 25 € deca,
• Vožnja brodom po Vltavi - 15 € odrasli / 10 € deca,

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika.

Smeštaj u nekom od navedenih hotela:
Hotel ABITO 3* - nalazi se u širem centru grada. Hotel je povezan sa centrom grada gradskim prevozom (tramvajska stanica se nalazi prekoputa hotela). Za goste hotela je obezbedjen kupon za popust u Burger kingu koji se nalazi pored. Svaka soba poseduje TWC, TV, mini bar, klima, telefon. Više o hotelu na: http://hotelabito.cz/en
Hotel REZIDENCE EMMY 4*- nalazi se na 11km od centra grada. Do centra grada stiže se za 25 minuta vožnje gradskim prevozom.
Sve sobe sadrže TWC, fen, SATTV, mini frižider, WiFi. Više o hotelu na https://www.rezidenceemmy.com/cs
Hotel GLOBUS 3* - nalazi se u mirnom delu Praga, na 8km od centra. Do centra grada stize se za 15-ak minuta vožnje metroom.
Svaka soba poseduje TWC, SATTV, telefon. Više o hotelu na: http://www.hotel-globus.cz/en
Hotel TOP 4* - nalazi se na 10ak km od centra. Sa autobuske stanice, koja se nalazi ispred hotela, do centra se stiže za 20ak minuta vožnje sa presedanjem na metro stanici Chodov. Svaka soba poseduje TWC, LCD TV, mini frižider.
Više o hotelu na https://www.tophotel.cz/en/
Hotel AMEDIA EXPRESS PRAHA 3* - nalazi se u širem centru grada. Hotel je povezan sa centrom grada gradskim prevozom. Svaka soba poseduje TWC, TV, mini bar, klima, telefon. Više o hotelu na: https://www.wyndhamhotels.com/trademark/prague-czech-republic/amedia-express-prag-trademark-collection/overview

Minimum za realizaciju putovanja je 50 putnika.

NAPOMENA:
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Cenovnik br. 8 od 7.5.2024.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 kategorija A od 18.03.2024.

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima gradjana.

PROGRAM - PDF


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Living & Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024