top image

Putovanje Rim 2022

„Svi putevi vode u Rim” – glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posetilac mora znati da će mu se pružiti prilika da razgleda i proučava istorijsko i umetničko blago svetskih razmera, budući da je rimska civilizacija, zajedno sa grčkom, bila velika kolevka zapadne civilizacije. Napulj je treći po veličini grad u Italiji. Poznat je po nizu posebnosti: obližnjem vulkanu Vezuv i drevnoj Pompeji, pod zaštitom je UNESCO-a. Sorento je jedno od najpoznatijih letovališta Italije. Romantični grad sunca, otmen, gostoprimljiv i prepun mediteranskog duha. Visoka brda, doline i planine pretvaraju se u terase koje se spuštaju ka moru.

4 DANA AVIONOM / 3 NOĆENJA

12 . – 15. FEBRUAR   /   10. – 13. MART   /     22. – 25. APRIL   /   29. APRIL – 2. MAJ

16. – 19. JUN   /     14. – 17. JUL   /   25. – 28. AVGUST

Prestonica Italije, i nekadašnja prestonica najmoćnije imperije na svetu, grad Rim, nudi bezbroj mogućnosti svima onima koji ga posete. Od beskrajnih šetnji i uživanju u njegovim trgovima i fontanama, preko neverovatnih muzeja i lokaliteta koji su vredni pažnje, pa sve do odličnog noćnog života u čuvenom kvartu Trastevere. Teško je opisivati Panteon pre Koloseuma, Forume pre rimskih crkvi... Još teže je rečima opisati ovaj grad. On je zaista večan! Njegova duga istorija ostavila je iza sebe bezbroj spomenika koji milionima turista iz celog sveta pričaju svoju priču... Svi oni koji ga jednom posete, obavezno požele da mu se vrate. Malo je jedan život da se ovaj grad sagleda. Zato i postoji verovanje da kada bacate novčić u čuvenu fontanu Di Trevi, to činite, jer je jedna od Vaših želja, želja za ponovni povratak u Rim. Vreme je da ponovo uživamo u „La Dolce Vita“.

Program putovanja:

1. dan (subota 12.februar / četvrtak 10.mart / petak 22.april / 29.april / četvrtak 16.jun / 14.jul / 25.avgust)   Sastanak na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ 2 sata pre poletanja aviona za Rim. Prijava za let, pasoška i carinska kontrola i ukrcavanje u avion. Let za RIM. Sletanje na međunarodni aerodrom „Fiumicino“. Organizovani transfer do centra grada. Usputni panoramski obilazak iz vozila sa razgledanjem: crkva Santa Maria in Cosmedin sa svojim čuvenim „La bocca della verita“ („Usta istine“), Cirkus Maximus – veliki cirk u kojem su se održavale trke sa dvokolicama, Koloseum – Rimska arena kolosalnih razmera, Konstantinov slavoluktrg Republike, trg Venecije... Smeštaj u hotel posle 14h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju, kaficu... Noćenje.

2. dan (nedelja 13.februar / petak 11.mart / subota 23.april / 30.april / petak 17.jun / 15.jul / 26.avgust)   Doručak. Slobodno vreme u večnom gradu, ili fakultativni polazak u organizovani obilazak grada sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Gotovo ceo dan ćemo istraživati večni grad, šetaćemo se njegovim divnim ulicama i pjacama. Prvo ćemo se uputiti ka crkvi Sv. Petra u lancima u kojoj se nalazi grobnica pape Julija II sa statuom Mojsija, remek-delo čuvenog Mikelanđela Buonarotija. Spustićemo se potom do moćnog Koloseuma, jednog od čuda starog sveta. Njegova kolosalnost podarila mu je i ime. Ulicom Rimskih foruma ćemo se prošetati kraj nekadašnjeg središta moći Rimske imperije. Ostaci bazilika, senata, trijumfalni lukovi, stubovi, statue... Sve će nam to govoriti o veličini i slavi nekadašnjeg carstva. Odlazimo do Kapitola, centralne tačke imperijalnog Rima, ali i mesta kojem je veliki Mikelanđelo podario novi izgled sa kordonatama i divnim palatama koji ga okružuju. Na trgu Venecije ćemo se diviti monumentu Ujedinjenja Italije „Il Vitoriano“. Čuvenim rimskim Korzom ćemo nastaviti dalje. Posetićemo Panteon, nekadašnji hram svih bogova, remek-delo rimske arhitekture. Tu ćemo i naoraviti pauzu za ručak u nekom od divnih restorana. Nastavak obilaska grada, i odlazak do čuvene fontane Di Trevi u koju ćemo, baš kao i svi turisti, ubaciti novčić za sreću i ponovni povratak u večni grad. Odlazimo potom do Španskog trga sa čuvenim stepenicama i malenom crkvom Trinita dei Monti. Na kraju ćemo obići i divni trg Naroda – Piazza del Popolo sa egipatskim obeliskom. Individualni povratak u hotel uz preporuke vašeg vodiča šta to još možete videti i gde možete izaći na neku divnu romantičnu večeru. Noćenje.

3. dan (ponedeljak 14.februar / subota 12.mart / nedelja 24.april / 1.maj / subota 18.jun / 16.jul / 27.avgust)   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativni odlazak do Vatikana, najmanje države na svetu, sedišta Svete stolice rimokatoličke crkve. Po dolasku u Vatikan sledi obilazak trga Sv. Petra kojeg opkoljavaju čudesne Berninijeve kolonade. Kruna trga je fantastična bazilika Svetog Petra, najveća crkva na svetu. Svakako, na ovom trgu se nalazi i Papska palata. Poseta Vatikanskim muzejima koji se smatraju za jedne od najboljih u celom svetu. Neverovatna zbirka umetnosti sa remek-delima velikana. Raj za dušu i vaše oči. Kraj obilaska muzeja je uvek u spektakularnoj Sikstinskoj kapeli čiji svod je scenama iz Strašnog suda oslikao Mikelanđelo. Nakon obilaska muzeja sledi slobodno vreme za predah i ručak. U drugom delu dana sledi fakultativni program koji obuhvata obilazak bazilike Sv. Marije Velike i bazilike Sv. Jovana Lateranskog. Pored crkve Sv. Petra, ovo su dve najvažnije crkve Rima. Kraj Sv. Jovana se nalaze i čuvene Svete stepenice. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. dan (utorak 15.februar / nedelja 13,mart / ponedeljak 25.april / 2.maj / nedelja 19.jun / 17.jul / 28.avgust)   Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuke:

 • Cinecitta – čuveni filmski studiji koji su najveći u Evropi i u kojima su snimani neki od najpoznatijih filmova svih vremena.
 • Via Veneto – ekskluzivna rimska ulica u kojoj su snimani i kadrovi čuvenog Felinijevog filma „La Dolce Vita“.
 • Tivoli – poznato rimsko izletište sa divnim aristokratskim vilama među kojima se posebno svojom lepotom izdvaja vila d’Este.

Transfer do aerodroma „Fiumicino“. Prijava za let za Beograd. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

Avionske karte + aerodromske takse + prtljag + transfer + 3 noćenja u Rimu

12. – 15. FEBRUAR / 10. - 13. MART

USKORO

22. – 25. APRIL / 29. APRIL – 2. MAJ

USKORO

16. – 19. JUN / 14. – 17. JUL / 25. – 28. AVGUST

USKORO

SNIŽENA CENA SE ODNOSI NA OGRANIČEN BROJ MESTA!

SNIŽENA CENA UVEK VAŽI ZA ČLANOVE FANTAST CLUB-A

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Rim – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama i prtljagom (23kg + 8kg)
 • Transfer na relaciji aerodrom „Fiumicino“ – hotel – aerodrom „Fiumicino“
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak – klasičan način usluživanja ) u hotelu sa 3*** u centru Rima
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • panoramski obilazak Rima prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge pratioca grupe

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja sa obaveznim pokrićem za Covid19 (može se dobiti u agenciji po ceni od 700 dinara po osobi za osobe od 18-70 god; stariji, 70+, polisu plaćaju 1500 dinara)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 90 €
 • Gradsku turističku taksu u Rimu – 4 € po jednom noćenju; 12 € ukupno po osobi za sva tri noćenja (taksa se plaća na recepciji hotela)
 • Fakultativni program (minimum 15 prijavljenih putnika; obavezna prijava u agenciji pre putovanja):

-     Obilazak Rima sa lokalnim vodičem prema programu – 40 €

-     Obilazak Vatikana sa ulaznicom za Vatikanske muzeje – 50 €

-     Obilazak Rima sa posetom bazilikama Sv. Marije i Sv. Jovana Lateranskog – 20 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2022.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.10.2022.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMAprilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2022.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „FLOWER GARDEN“ 3***, Rim http://www.hotelflowergardenrome.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u centralnoj zoni Rima, odnosno u zoni železničke stanice „Termini“ i nedaleko od stanice metroa. Standardan hotel „budžet“ kategorije sa niskim nivoom sadržaja i usluge. Poseduje WiFi konekciju, lobi, aperitiv bar, slaon za poslućenje doručka (kako je to i uobičajeno u Italiji, doručak je veoma slab i jednoličan). Sobe su srednje komforne, sve poseduju kupatilo sa tuš-Wc, TV.Prevoz Putnika za Nemačku Autobusom Povoljno Jeftino
Prevoz putnika za Nemačku

Iznajmljivanje Autobusa Jagodina Pomoravlje

Avio Karte za ceo Svet


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Living & Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2022