top image

"U Sarajevu sve ima svoju priču, u Sarajevu ništa nije slučajno!“

 

Sarajevo jesen  već godinama privlači turiste svojim unikatnim šarmom, neizveštačenim duhom kao i svojom raznovrsnom i bogatom turističkom ponudom. U poređenju sa drugim glavnim gradovima regiona, Sarajevo  je mesto kojem ćete se uvek vraćati. Spoj tradicionalnog i modernog je pečat ovog grada. Ušuškan među prelepim planinama na samoj reci Miljacki, ovaj grad je bio svedok burne istorije koja je ostavila neizbrisiv trag mnogih kultura, kojima se Sarajlije sa pravom i ponose.

Baščaršija jeste najautentičniji deo grada, smeštena u samom centralnom jezgru. Baščaršija je bila i ostala istorijski i kulturni centar grada. Izgrađena je sredinom XV veka kao trgovački deo grada i centar Osmanske vlasti, koja je i do današnjih dana opravdala svoj naziv. Baščaršija u pravom prevodu znači “glavna čaršija” ili  jednostavno “centar grada”. Ovde se nalaze mnogobrojni važni istorijski objekti, poput “Sahat kule” i “Gazi Husref-begove džamije”. Zbog toga Baščaršija i jeste glavna turistička atrakcija grada Sarajeva.

Grad se nalazi se u samamo geografskom centru Bosne i Hercegovine. Ušuškan u kotlini između planina Jahorine, Trebevica, Igmana, Bjelašnice, Treskavice i Romanije, dok sam grad na dva dela deli reka Miljacka. Okružen prirodnim lepotama i netaknutoj prirodi, dok u samom urbanom području grada živi nešto više od 400.000 stanovnika. Sarajevo zbog svih ovih prednosti, ako i gostoprimljivih Sarajlija jeste najposećenije mesto u Bosni i Hercegovini kome se ljudi uvek vraćaju.

Sarajevo grad Vam nudi boravak u porodičnim hotelima čije će prijatno osoblje uraditi sve tokom vašeg boravka kao bi neometano upotpunili vas odmor. Hoteli se nalaze u gradu u neposrednoj blizini glavnih gradskih lokacija, povezani odličnom mrežom gradskih tramvaja i autobusa. Prilagođeni svim turistima i platežnim mogućnostima, upravo su pristupačne cene ono što Vas obraduje već pri samom dolasku. Cene u supermarketima i restoranima su za naše uslove i više nego povoljne, a prodavnice snabdevene robom koja će vas privući prvo svojim kvalitetom, a zatim će ljubazni prodavci učiniti da Vam kupovina ne predstavlja napor već zabavu, svojim šalama ili anegdotama, a uz to ćete možda dobiti i neki suvenir, za uspomenu.

Sarajevo karakteriše veliki broj kafića, restorana, tradicionalnih zanatskih radnji i ugostiteljskih objekata gde možete odmarati, probati Sarajevske ćevape ili uživati u šoljici kafe, na sarajevski način. U centru Sarajeva se nalaze  trgovi, kao i pešačke zone, koje su žive kako preko dana tako i u večernjim satima.

Poseta Sarajevu je pravi izbor za mlade, ali i one koji se tako osećaju. Lepote ovog grada ćete prepoznati time sto će doprineti da se osećate da ste svakog dana na drugoj destinaciji, i činiti vas odmor aktivnim ,a vaše putovanje nezaboravnim. Obilasci grada i okoline Sarajeva su sa našom agencijom grupno organizovani, i učiniće da posetite, vidite i čujete sve tajne Sarajeva i okoline. U tome će nam pomoći prijatni lokalni vodiči, koji će se truditi da vam svoj grad predstave u najboljem mogućem svetlu i daju posebnu čar vašem putovanju.

Sarajevo grad

Poznat i kao grad na reci Miljacki. Obale reke krase mostovi iz doba Austro-Ugarske vladavine: Ćumurija most, Čobanija most, Ajfelov most, kao i savremeniji mostovi: Most Skenderija, Most Suade i Olge, Latinska ćuprija, Drvenija most, Most malezijsko-bosanskohercegovačkog prijateljstva. Iz vremena Turske vladavine potiču najstariji mostovi u Sarajevu: stari Rimski most (nedaleko od Sarajeva), Kozija ćuprija, Šeher-Ćehajina ćuprija i Careva ćuprija u starom delu grada. Neki od mostova su namenjeni samo za pešake. Pored mnogobrojnih mostova, Sarajevo obiluje i arhitektonskim ostvarenjima iz osmanskog doba, među kojima su brojne džamije, hanovi, bezistani i konaci. Kao što smo već pomenuli grad je okružen planinama, koje jesu prave olimpijske planine koje su udaljene svega dvadesetak minuta vožnje od centra grada. One su posebno tokom zimskih meseci omiljena izletišta turista iz celog sveta.

Poznata Ilidža poseduje veoma značajnu građevinu iz antičkog perioda, staru vise od 4 milenijuma. Arheološka istraživanja su navela na zaključak da je građevina prvobitno sagrađena u funkciji “spa centra” za rimsku vojsku. Tako i danas Ilidža predstavlja zelenu oazu Sarajeva. Ilidža u prevodu znači “onaj koji leči”, tako da je do dan danas ona ostala mesto poznato kao lek za telo i dušu.  Ona je prvo područje koje je naseljeno u ovoj regiji. Sada je Ilidža savremeni banjski i rekreativno kompleks sa hotelima, brojnim sportskim terenima, biciklističkim stazama, kao i pešačkim stazama namenjenima za šetnju i odmor.

Vrelo Bosne je spomenik prirode po kojem je čitava zemlja dobila ime. Prestavlja najatraktivnije izvorište pitke vode u Evropi. Iz oko šezdeset vrela koja izviru na ovom području, stvaraju reku Bosnu. Do ovih vrela se nekada stizalo puteljcima, dok za vreme Austro-Ugarske vladavine ovaj lokalitet uređuju i pretvaraju u park. Tada se rukavci i obale premošćuju mostićima i dobijaju na pristupačnosti i lepoti. Aleje gustih kestenova i platina vode vas do istinskog prirodnog raja, bogatog potočićima i jezercima, ispresecanog malim drvenim mostovima. To je divno mesto za opuštanje, do kojeg možete doći i fijakerom.

Zanimljivosti u Sarajevu

Kafa – kažu da svaka kafa ima neku svoju priču. Međutim Bosanska (Sarajevska) kafa ima posebnu draž.

Sarajevska kafa je specifična po tradicionalnoj pripremi, koja se pravi i poslužuje u posebnom posuđu – fildžanima i džezvama. Koliko je kafa za Bosance značajna govori to što je proglašena za nacionalno piće Bosne. Pri tome svedoči i činjenica da su imenovane kafe prema prilici u kojoj se ispijaju. Kafa razgalica. Kafa razgovoruša, svima najpoznatija Kafa sikteruša kao i mnoge drugi nazivi koje će nam otkrivati lokalne kafedžije.

S A R A J E V O

 

 JEDNODNEVNI  IZLET

                                                                                                      

Sarajevo – glavni grad Federacije Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni i ekonomski centar i sedište Sarajevskog kantona.

Sarajevo je grad burne istorije, koja je neretko imala uticaja i na globalnim dešavanjima. Sarajevo je bilo dom mnogih različitih religija i etničkih grupa vekovima, dajući gradu brojne kulture.

Sarajevo se može pohvaliti dobro očuvanim starim trgovačkim delom grada, popularnom Baščaršijom koja je nastala za vreme osmanske vladavine u Bosni i Hercegovini. Ovaj deo grada obiluje jednistvenim arhitektonskim ostvarenjima osmanske arhitekutre.

Prošetajte duž Miljacke, upoznajte sarajevske mostove, fotografišite se na mestu gde se spajaju istok i zapad, istražite Baščaršiju - istorijsko sedište Sarajeva, posetite mesto Sarajevskog atentata, „izgubite se” istražujući sarajevske mahale…

 

Program putovanja:

 1. dan JAGODINA – SARAJEVO - JAGODINA

Polazak iz Jagodine u ranim jutarnjim časovima ispred hotela ,, Jagodina . Polazak iz drugih gradova znaće se dva dana pre početka putovanja. Noćna vožnja kroz Srbiju prema Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora.

Dolazak u Sarajevo u jutarnjim časovima. Razgledanje grada u pratnji vodiča: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alpašino polje, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, sinagoga…

Nakon obilaska, slobodno vreme za individualne aktivnosti. U kasnim popodnevnim satima polazak za Srbiju.

Dolazak na mesto polaska. Kraj usluga.

 

CENA ARANŽMANA: 2.400,00 RSD ( polazak iz Čačka i Užica )

CENA ARANŽMANA: 2.700,00 RSD ( polazak iz Kraljeva, Vrnjačke Banje, Trstenika i Kruševca )

CENA ARANŽMANA: 2.800,00 RSD ( polazak iz Kragujevca ) 

CENA ARANŽMANA: 2.900,00 RSD ( polazak iz Jagodine )

 

 

Aranžman obuhvata:

- prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji;
- razgledanje Sarajeva sa vodičem;
- troškove organizacije putovanja;

 

Aranžman ne obuhvata:
- individualne troškove;
- putno zdravstveno osiguranje ;

Način plaćanja:

- gotovinski 50 % prilikom rezervacije, ostatak 7 dana pre početka putovanja.

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. 
Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA LIVING & TRAVEL.
Organizator putovanja LIVING & TRAVEL   licenca OTP 40/2021 kategorija A 10 od 19.05.2021.           

Cenovnik br.1 od 04.10.2021

POSEBNE NAPOMENE:

 • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave
 • Zaustavljanje radi usputnih odmorapredviđeno je na svakih 3,5 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
 • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarimau toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
 • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
 • Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
 • Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
 • Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
 • Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

 

 


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Living & Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2022