top image

Letovanje Turska 2022

TURSKA, zvanično Turska Republika je država u jugozapadnoj Aziji. Ovo je transkontinentalna zemlja i veći deo njene teritorije leži u Aziji, a samo jedan manji deo u jugoistočnoj Evropi (jugoistočni deo Balkanskog poluostrva). Do 1922. godine današnja Turska je bila sedište Osmanskog carstva. Glavni grad Turske je Ankara, a najveći je Istanbul.

Turska se nalazi na obalama Crnog, Mramornog, Egejskog i Sredozemnog mora, što je čini zanimljivim turističkim odredištem.

Turska se graniči na zapadu sa Grčkom i Bugarskom, na istoku sa Gruzijom, Jermenijom, Azerbejdžanom i Iranom, na jugu sa Irakom i Sirijom.

Glavni grad: Ankara
Službeni jezik: turski
Valuta: lira
Pozivni broj: +90

USLOVI ZA ULAZAK SRPSKIH DRŽAVLJANA U TURSKU ZA VREME PANDEMIJE

Državljani Republike Srbije mogu da uđu u Republiku Tursku sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji, izdatoj od strane nadležnog organa, s tim da je revakcinacija izvršena najmanje 14 pre dana pre ulaska u Republiku Tursku, i/ili sa potvrdom nadležnog organa da je u poslednjih 6 meseci preležan COVID-19 ( zeleni sertifikat).

U slučaju da lice ne poseduje nijedan od dva gore pomenuta dokumenta, neophodno je da ima negativan PCR test, urađen najviše 72 sata pre ulaska u Tursku ili negativan rezultat brzog antigenskog testa uređen 48 sati pre ulaska u zemlju. Licima mlađim od 18 godina koja se nalaze u pratnji roditelja koji poseduju potvrdu o vakcinaciji nije potreban PCR test.

Više informacija na linku:
www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/turskaPrevoz Putnika za Nemačku Autobusom Povoljno Jeftino
Prevoz putnika za Nemačku

Iznajmljivanje Autobusa Jagodina Pomoravlje

Avio Karte za ceo Svet


Yuta


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Living & Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2022