top image

Putovanje Zanzibar


Priča o ostrvskom raju još pri samom pomenu reči Zanzibar deluje vrlo egzotično. Zanzibar je legendarni arhipelag u indijskom okeanu, koji se sastoji se od ostrva Unguja, Pemba i nekoliko manjih ostrva. Nalazi se na oko 40km od obale Tanzanije, čiji je sastavni deo (poluautonomna oblast) i 6° južno od ekvatora, u istočnoj Africi. Glavni grad je Zanzibar i nalazi se na zapadnom delu ostrva Unuguja uz drevni Stone Town, najvažnijom istorijskom znamenitošću na ostrvu, koja je pod zaštitom UNESCA.

Ime Zanzibar je arapskog porekla i znači u prevodu Obala crnih ljudi jer, kako se smatra, Zanzibar su pre 4.000 godina naselili Bantu crnci.

Nezamislive različitosti afričkog tla menjaju poglede na svet: šume prepune retkih vrsta biljnog i životinjskog sveta, siromašna sela puna života lokalnog stanovništva koji će mališanima biti pravi doživljaj i lekcija koju će zauvek zapamtiti. Kao da smo vremenskom kapsulom došli u prošlost, na tlo koje je često bilo na udaru osvajača, kome je istorija utisnula stotine godina trgovine začinima- muskantnog oraščića, cimeta i šafrana, a monsunski vetrovi mu dovodili mnoge putujuće trgovce iz daleke Evrope, Bliskog Istoka i Kine, svako doprinevši oblikovanju kulturnih ukusa ostrva. Zaboravite na sve što ste čuli i mislili da znate o Zanzibaru i Africi i dozvolite Vašoj porodici luksuz da ih samo čulima upoznate! Budite deo drugačijeg sveta u kojem je Hakuna Matata jedini životni moto i uz najveće hedonističke užitke koje pruža Ostrvo začina razbijte svakodnevnu rutinu jer misteriozni Zanzibar nudi nezaboravno iskustvo...

....

....

....

....

....

....

SEZONA NOVEMBAR 2021. – MART 2022.

10 DANA AVIONOM – 7 NOĆENJA

13 DANA AVIONOM – 10 NOĆENJA

SIGURNI POLASCI !  ODMOR + KOMPLETNO UŽIVANJE + BESPLATNI IZLETI

Zanzibar je ostrvo u Indijskom okeanu koje pripada Tanzaniji. Nedaleko od obala istočne Afrike leži jedno savršeno parče raja, pravo intrigantno i mistično tropsko ostrvo iz mašte, mesto na kojem vreme stoji… tamo leži Zanzibar. Kako se nalazi na svega nekoliko stepeni od Ekvatora, tamo je „stalno leto“, i temperature su idealne za posetu tokom cele godine. Zadivljujuća koloritnost toliko tipična za Afriku, neverovatan osmeh lokalaca, srdačnost na svakom koraku, sunce koje greje baš onako kako ste maštali, neverovatna kultura i naravno, rajske plaže... Sve je to Zanzibar! Dobrodošli u raj!

Plivajte sa delfinima na jugu Zanzibara, krenite na “Blue Safari”, uživajte u afričkoj kuhinji, “navalite” na papaju, ananas i avokado. Upoznajte crvene Colobus majmune, stanovnike Jozani šume koji se osim ovde ne mogu videti nigde na svetu. Zagrlite gigantske kornjače, jedine stanovnike obližnjeg Prison ostrva. Izgubite se u lavirintima ulica kamenog grada i zviždućući neku melodiju grupe Queen pronađite kuću u kojoj je rodjen Freddie Mercury… Stone Town je glavni i jedini grad na Zanzibaru i gotovo da se nije promenio u poslednjih 200 godina. U njemu pronađite tragove ne tako davne burne prošlosti. Pre samo 100 godina na Zanzibaru, u Kamenom gradu, se nalazila najveća pijaca robova na koju su dovođeni robovi iz čitave Afrike.

Zasto da budete ogrančeni na jednu plažu? Kroz izlete koje dobijate bez doplate, svakog dana vodimo vas na sve najlepše plaže koje ima Zanzibar! Paje, Nungwi, Kendwa, Jambiani, Michamwe, Kizimkazi, Dongwe, Pingwe, Bwejuu… samo su neke od plaža na kojima ćete uživati u hladu kokosove palme.

Program putovanja:

1. dan putovanja          Sastanak na aerodromu minimum 2 sata pre poletanja aviona. Prijava za let, pasoška kontrola i ukrcaj u avion. Let sa jednim presedanjem i kraćom konekcijom...

2.-8./11. dan putovanja              Boravak na Zanzibaru na bazi 10 noćenja sa naznačenom uslugom (budget smeštaj podrazumeva doručak; comfort smeštaj podrazumeva polupansion). Tokom boravka biće organizovani i izleti prema ponudi. Boravak u kategoriji smeštaja koju ste izabrali prilikom rezervacije vašeg putovanja.

9./12. dan putovanja  Odjava iz smeštaja. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Prijava na let. Let sa jednim presedanjem.

10./13. dan putovanja Sletanje u Beograd. Kraj putovanja.

JEDINSTVENA CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI

AVIONSKE KARTE + AERODROMSKE TAKSE + TRANSFERI + RELAX PAKET IZLETA + SMEŠTAJ NA BAZI 7 ili 10 NOĆENJA U ODABRANOJ KATEGORIJI SMEŠTAJA + USLUGE PREDSTAVNIKA

 

POLASCI 2021/2022

FANTAST BUDGET 2* BB

7 NOĆENJA

FANTAST PREMIUM 4* HB

7 NOĆENJA

FANTAST BUDGET 2* BB

10 NOĆENJA

FANTAST PREMIUM 4* HB

10 NOĆENJA

DOPLATA ZA SVE IZLETE

NOVEMBAR 2021.

POLASCI: 05.11., 15.11. i 25.11

1.060 €

1.319 €

1.165 €

1.499 €

+ 100 €

DECEMBAR 2021.

POLASCI: 01.12. i 10.12.

1.060 €

1.319 €

1.165 €

1.499 €

+ 100 €

NOVOGODIŠNJI POLASCI

23.12.2021. /  24.12.2021.

1.489 €

1.769 €

1.595 €

1.949 €

+ 100 €

8. JANUAR 2022.

1.160 €

1.419 €

1.265 €

1.599 €

+ 100 €

JANUAR 2022.

POLASCI: 11.01., 20.01., 29.01.

1.339 €

1.599 €

1.445 €

1.779 €

+ 100 €

FEBRUAR 2022.

POLASCI: 08.02., 18.02., 25.02.

1.160 €

1.419 €

1.265 €

1.599 €

+ 100 €

MART 2022.

POLASCI: 04.03., 15.03., 23.03.

1.060 €

1.319 €

1.165 €

1.499 €

+ 100 €

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Avionske karte sa aerodromskim taksama
 • 7 ili 10 noćenja u izabranoj kategoriji smeštaja sa naznačenom pansionskom uslugom (BUDGET smeštaj sa 2** je sa doručkom / PREMIUM smeštaj sa 4**** je sa polupansionom, doručak+večera)
 • Boravišna taksa
 • Transfere na destinaciji
 • Usluge predstavnika agencije na destinaciji
 • „Relax paket izleta“ prema opisu datom dole
 • Organizacione troškove
 • Putno osiguranje sa Kovid19 pokrićem

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Sve druge usluge koje nisu obuhvaćene cenom
 • Neophodna viza za Tanzaniju koja košta 50 USD i plaća se prilikom sletanja na Zanzibar (isključivo karticom!)
 • Individualne troškove
 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi

 

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  SREDNJEM KURSU NBS  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 700 eur u dinarskoj protivvrednosti, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu – 700 eur u dinarskoj protivvrednosti se plaća prilikom rezervacije, dok se ostatak do pune ene aranžmana može maksimalno platiti na 4 mesečne rate nakon povratka sa putovanja
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 700 eur u dinarskoj protivvrednosti, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu; maksimalno 4 mesečne rate nakon povratka sa putovanja

OPIS SMEŠTAJA:

ZANZIBAR BEACH HOUSE 2**

Smeštaj na jednoj od najlepših plaža na Zanzibaru. Odiše atmosferom pravog Zanzibara. Ovo je definitivno mesto koje ćete zavoleti već na prvi pogled. Odličan izbor za putnike kojima smeštaj u skromnim sobama koje su dekorisane u “afričkom” stilu predstavlja zadovoljstvo. Smeštaj se nalazi na centralnom delu plaže gde se nalazi veliki broj restorana, kafića i ostalog sadržaja za turiste. U neposrednoj blizini se nalaze prodavnice, ali i lokalna pijaca na kojoj se može kupiti sveže tropsko voće. Smeštaj je u standard sobama koje su skromno opremljene i manjih dimenzija. Sve sobe poseduju kupatilo (tuš-wc), ventilator. Internet može da se doplati po ceni od 10€ (10GB 4G).

KHULALA OCEAN BLUE RESORT 4****

Premium smeštaj sa 4* po lokalnoj kategorizaciji sa bazenom i pogledom na okean koji se nalazi na jednoj od najlepših plaža na Zanzibaru – plaži Paje. Objekat ima privatnu plažu. Gostima su na raspolaganju bazen na otvorenom, sadržaji za sportove na vodi i restoran u okviru objekta. Besplatan WiFi. Sve sobe su lepo uređene i prostrane i poseduju klima uređaj, kupatilo sa tuš-wc i fenom za kosu, sef.

IZLETI U PONUDI:

Sve cene date u tabeli podrazumevaju UKLJUČEN tzv. „RELAX PAKET IZLETA“. Navedeni paket izleta obuhvata sledeće izlete:

 1. „Kae funk chillout“ – plaža Kae poznata po fantastičnim zalascima sunca. Poludnevni izlet.
 2. „The Rock“ - Poludnevni izlet do jedne od omiljenih plaža „Pingwe“ na kojoj ćemo uživati u kristalno čistoj i toploj vodi, koktelima i čekati zalazak sunca. Po želji, zakazaćemo za zainteresovane ručak u famoznom „The Rock“ restoranu. Napomena: Odlazak na ručak je opcioni, a povratni transfer sa čekanjem se kreće od 3 USD do 5 USD po osobi u zavisnosti od broja putnika.
 3. Dongwe - Poludnevno uživanje na prelepoj „Dongwe“ plaži na kojoj je, ukoliko budemo doživeli oseku, moguć opcioni odlazak u plavu lagunu koja važi za jedno od najboljih mesta na Zanzibaru za „snorkling“. Napomena: Odlazak u plavu lagunu je opcioni i cena po osobi iznosi 5 USD za grupu od minimum 10-15 putnika.
 4. Tradicionalni Maasai show – uživanje u pesmi i igri najpoznatijeg afričkog plemena.
 5. Seoska tura - Dvočasovna tura na kojoj ćemo se blže upoznati kako se odvija život, školovanje i svakodnevnica u zanzibarskim selima. Osim posete, cilj izleta je i da pomognemo lokalnoj školi malim poklonom (olovke, sveske, knjige…) ili skromnom donacijom.

Moguće je doplatiti i punu cenu za sve izlete kako je naznačeno u tabeli i time, uz pet osnovnih, uključenih izleta, dobijate i sledeće izlete:

 1. Blue safari – Đir po plažama i ostrvcima sa neverovatnim prizorima i ugođajima.
 2. Peščani sprud i zvezde - Putnicima jedan od omiljenih izleta. Prizori i lepote morskog sveta će vam sigurno zauvek ostati u sećanju kao jedno od najlepših mesta koje ste ikada posetili.
 3. Jozani jungle - Jedini nacionalni park na Zanzibaru, dom endemske vrste „Colobus“ majmuna i pravo mesto za ljubitelje prirode. Kraći treking po prašumi i poseta mangrovoj močvari. Napomena: Ulaznica u nacionalni park je 9 USD.
 4. Tura začina „Spice farm“ - Odlazimo na farmu nedaleko od sela „Bububu“ gde ćete imati priliku da se uverite zašto je drugo ime za Zanzibar “ostrvo začina”. Šetamo kroz bujnu vegetaciju i uživamo u magičnim mirisima i ukusima kako začinima tako i tropskom voću. Cimet, vanilla, karanfilić, šafran, kastanja, „Jack fruit“… Lokalci nam direktno sa najviše palme beru kokosove orahe nakon čega sledi degustacija ovog magičnog pića, kao i mnogo vrsti raznog tropskog voća. Dobijamo na poklon kravate, šešire i tašnice koje su nam lokalci napravili od palminog lišća.
 5. Plivanje sa delfinima i Kizmkazi plaža - Ranom zorom krećemo na sam jug ostrva u ribarsko selo Kizimkazi, gde ćemo nakon kratke vožnje čamcem sa plaže nadomak sela, imati priliku da plivamo sa jatima delfina u otvorenom okeanu… Nakon toga imamo kasni doručak u lokalnom restoranu i uživamo u predivnom okruženju Kizimkazi plaže na kojoj se ogromni baobabi mešaju sa palmama i plavetnilom okeana.
 6. „Stone Town“ kulturno istorijska tura, šoping i noćni voćni market - Krećemo u istraživanje „Stone Town“-a u kojem istorija miruje. Mnogo interesantnih i neobičnih stvari se nalaze u ovom drevnom gradu,  od Kuće čuda, stare tvrđave, nekadašnje pijace robova, sultanove palate… Kameni grad je glavni i jedini grad na Zanzibaru i gotovo da se nije promenio u zadnjih 200 godina. Arhitektura pomešana sa atmosferom i energijom ovog mesta je zaista fascinantna, mešavina afričkih, indijskih i persijskih stilova prošarana šarenim bazarima, pijacama sa tropskim voćem, začinima, figurama od rezbarenog drveta… Veče je rezervisano za “Forodoni garden”, pravo mesto za prvi dodir sa lokalnom kuhinjom, kulturom i prijateljskim meštanima. Uz obalu mora pripremaju se ukusna jela od sveže tune, ćevapi od morskih plodova, afričke ćapate, salate… pa sve do zanzibarskih palačinki i egzotične pice.
 7. Prison island - ostrvo sa džinovskim kornjačama - Nakon „Stone Town“ ture odlazimo do lokalnog pristaništa odakle malom barkom krećemo u tridesetominutnu vožnju do “Prison Islanda”, ostrva koje čuva mnogo teških i interesantnih priča iz svoje istorije, a danas je pre svega dom džinovskih kornjača i plaža sa kristalno bistrom vodom. Napomena: Kornjače se nalaze u malom izolovanom delu ostrva i ulaz u taj deo se posebno naplaćuje oko 4 USD.
 8. Bašta algi i Jambiani plaža - Vrlo interesantan poludnevni izlet na kojem ćemo vas upoznati sa gajenjem i proizvodnjom morskih algi. Jedan od izvora prihoda oko 25.000 stanovnika Zanzibara. Zaista prelepi prizori i pejzaži. Ostatak dana provodimo u relaxu na jednoj od najlepsih plaža na ostrvu.
 9. Nakupenda ostrvo – Poludnevni izlet na divno ostrvo čije ime u prevodu znači „Volim te“. Peščani sprud sa kristalno čistim morem. Mali komad raja!

NAPOMENE I KORISNE INFORMACIJE:

DA LI SU POTREBNE VIZE ZA OVO PUTOVANJE?

Da, državljanima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske potrebna je viza za Tanzaniju, koja se dobija prilikom sletanja na Zanzibar. Nije potrebna posebna dokumentacija, samo pasoš i popunjen formular. Viza košta 50 usd i uglavnom insistiraju da se plati karticom.

DA LI JE POTREBNA NEKA VAKCINA?

Ne, ali je to potrebno proveriti telefonom sa Institutom za javno zdravlje.

DA LI SU KREDITNE KARTICE UPOTREBLJIVE?

Da, postoji više bankomata u Kamenom gradu, ali imajte na umu da će vam biti dostupni tokom gradske ture, t.j. samo jedan dan. Takođe, račun u nekim boljim restoranima tipa „The Rock“ možete platiti karticom.

DA LI DA PONESEM DOLARE ILI EVRE?

Glavna valuta koju cete koristiti tokom boravka na Zanzibaru za plaćanje hrane, pića, suvenira i ostalih stvari koje su vam potrebne je tanzanijski šiling (TZH). Tako da je svejedno koju ćete valutu poneti jer ćete je u lokalnim menjačnicama promeniti za lokalnu valutu. NAPOMENA: Ukoliko donosite americke dolare obratite pažnju na godište novčanica, jer ne prihvataju serije pre 2006. godine, ni banke ni menjačnice, hoteli, stanovništvo…

KOLIKO NOVCA JE POTREBNO PONETI ZA LIČNI TROŠAK?

S obzirom na to da se radi o promo turi u kojoj želimo da vam pružimo što više za vaš novac i u potpunosti iskoristimo budžet koji imamo, da su u cenu ture uračunati svi izleti, znatno smo smanjili vaše lične troškove, pa mislimo da je 200 evra sasvim dovoljno za kompletan boravak, za hranu, piće, voće…. (oko 20 eura dnevno). Naravno, ovaj iznos uzmite sa rezervom, bilo je putnika koji su potrošili i dosta manje, ali i onih što su trošili dosta više. U navedeni iznos ne računamo masaže, koktele, alkohol, itd.

DA LI JE OVA AVANTURA POGODNA ZA DECU?

Vezano za vodjenje male dece na ovaj put imamo nekoliko napomena. Naša je obaveza da pružimo sve informacije onakve kakve jesu, pa da sami u odnosu na njih procenite da li vam ovaj put odgovara, jer vi najbolje znate vaše dete. Nije nam primarna želja da imamo što više putnika, pune grupe, ekonomski momenat… cilj nam je da svima koji krenu pružimo maximum i da istinski uživaju, bilo da se radi o odraslima ili o deci. Drugim rečima, ovakva putovanja koja su dosta intenzivna nisu pogodna za decu mlađu od 12 godina!

DA LI ĆEMO IMATI INTERNET NA ZANZIBARU?

Da, u smeštajima je obezbeđen bežični internet, ali je signal ponekad slab i moguće da nećete imati mrežu u svim sobama. Nemojte očekivati brzinu sličnu kao kod kuće, ali je sasvim dovoljna za viber poziv, messenger i slično. Naravno, to zavisi i od broja „prikacenih“ gostiju na mrezu. Nije nemoguce da ponekad internet i nestane. Takodje, za oko 10 USD možete kupiti lokalnu SIM karticu sa 4 GB interneta koji je dosta bolji od bežičnog u smeštaju i sa kojim možete na 90% teritorije Zanzibara imati dobar signal.

DA LI ORGANIZUJETE SAFARI NA KOPNU PRI POSETI ZANZIBARU?

Ne. Pri poseti Zanzibaru u opciji je samo Zanzibar, a opcija sa safarijem je nas poseban program.

ŠTA DA OČEKUJEM OD VODIČA ?

Na većini aktivnosti i tokom tura će biti dostupni lokalni turistički vodiči koji će se truditi da vas upoznaju sa informativnim i zanimljivim detaljima o turi, lokalitetima, kulturi naroda itd. Naš pratilac grupe odlično poznaje destinaciju i on služi da vam olakša boravak, da vam pruža praktične i servisne informacije, da bude tu za vas, on je veza između lokalnih saradnika i organizatora i grupe… I trudi se da doživite i zavolite destinaciju upoznajući vas sa svim prelepim mestima koje smo tokom brojnih poseta otkrili. Ali imajte na umu da njegova uloga nije da vam priča istorijske i ostale edukativne činjenice o destinaciji.

ŠTA PONETI?

★ Kopiju avionske karte

★ Kopiju pasoša (poželjno da je imate i na mejlu)

★ Putnu apoteku(lekove nositi u originalnim pakovanjima). Preporučujemo lekove protiv bolova, zaštitu od dijareje (probiotik, aktivni ugalj), antibiotik, lek za spuštanje temperature, flaster, zavoj, alkohol, jod i ostale lekove koje eventualno koristite i kod kuće.

★ Putno osiguranje

★Ranac od oko 25L pogodan za izlete tokom avanture.

★ Osim donjeg rublja, omiljenih majci i kratke garderobe potrebno je poneti i par stvari dugih rukava i nogavica jer noći su svežije tokom perioda našeg leta. Takođe dug rukav obavezno stavite u ranac koji nosite sa sobom u avionu jer se dešava da su na aerodromu niske temperature kao i u avionu pa je kratak rukav neadekvatan tim temperaturama

★ jedne sportske patike i papuče

★ Kapa ili šešir

★ Repelent za komarce

★ Kremu za zaštitu od sunca (preporuča se SPF 30 i veći)

★ Pribor za ličnu higijenu (četkica za zube, pasta, maramice, sapun, gel za tuširanje…)

★Baterijska lampa

★ Sunčane naočare

★ Mali katanac za kofer ili rajfešlus ranca

★ Travel Adaptor prilagođen njihovim uticnicama

Plastične kese su zabranjene na Zanzibaru!


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Living & Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2022