top image

Zimovanje Austrija 2024

Austrija je zemlja veoma čuvena po svojim skijaškim padinama, možda više nego i jedna druga zemlja Evrope. To ne čudi s obzirom da Alpi prekrivaju većinu ove zemlje I čine je idealnom snežnom destinacijom. Neobična i šarmantna Austrija je poznata po svojim ušuškanim, tradicionalnim seocima i lepim, centralnim crkvicama strmo uprtim ka nebu.

Padine Austrije su položene taman toliko da se oprobate na svojim prvim skijama isto kao i da dodjete po novi izazov. Skijaški centri su odlično opremljeni sa modernim sistemima žičara I stazama koje nemaju tendenciju da se prepune skijašima. U većim skijaškim regionima kao Tirol i Salzburg skijaške staze su tako povezane da možete ceo dan uživati na snegu prelazeci sa jednih staza na druge sa istim pass-om. Početnicima, rekreativcima i profesionalcima kao i broderima, koji će ovde naći svoje parče raja, ostaje samo da izaberu od mnogih skijaških centara, svakog sa svojim posebnim karakterom I stilom svojstvenim Austriji.


REGIJA SALZBURGA Skijanje je duboko ukorenjeno u kulturu Austrije jos od ranih razvoja sporta ove zemlje. Svake zime, hiljade skijaških entuzijasta putuje u Salzburg regiju I u ostale regije Alpa kako bi istražili živopisne doline I izvanredne padine I staze. Skijaška sezona varira od godine do godine I izmedju regiona, ali generalno od decembra do marta je centar sezone. Većinom su neverovatni pejzaži, odlični uslovi, sredjene staze I dobre padine te koje reputaciju Austrije drže godinama u samom skijaškom vrhu I dovlače turiste iz celog sveta kako bi se oprobali na Alpima. Kada svemu ovome dodamo nekoliko regiona sa vrelim termalnim izvorima dobijemo neverovatnu prednost pri odabiru zimske destinacije. U Salzburg regiji je moguće baviti se svim sportovima na snegu – skijanje, snowbord, klizanje, slalom, spuštanje sankama ili na ledjima ili prosto pešačenje na svežem vazduhu kroz snežne pejaže.

KORUŠKA Koruška, sunčana strana Alpa, nalazi se u južnom delu Austrije. To je zemlja jezera i planine, sa veoma raznolikim terenima I dosta sunca pa je zbog toga zovu I sunčana strana Alpa. Zimi je planina prekrivena debelim snežnim prekrivačem I jezera su zaledjena, I kao u ostalim delovima Austrije skijanje je glavna aktivnost. Za ovu oblast bi se pre moglo reći da priredjuje čitav splet dogadjaja na snegu. Mogu se videti cross-country skijanje koje je veoma popularno, zimska pešačenja po raščišćenim stazama ili kroz sneg, golf na ledu, klizanje, kuglanje na ledu I mnogi drugi sportovi. Od početka decembra Koruška postaje veoma posećena zimska destinacija gde skijaši, borderi, experti I oni koji bi tek da se oprobaju imaju pred sobom odličan I pouzdan sneg I savršeno doterane staze posvuda. Treba se samo upustiti I izabrati pravi put.


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Living & Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024