top image

Zimovanje Bugarska Borovec 2022

Borovec, jedan od najstarijih ski centara u Bugarskoj udaljen je od Beograda 480 km, a od Sofije 73 km. Kao zimski ski centar pocinje da se razvija 70-tih i 80-tih godina XX veka. Nekada lovni rezervat bugarskih careva, Borovec prerasta u moderan zimski centar građen po ugledu na „Les Arcs“ u francuskim Alpima. Smešten je u gustoj borovoj šumi, u severnom delu planine Rila, u samom podnožju Musale, najvišeg vrha na Balkanu (2925 m). Skijalište se prostire na nadmorskoj visini od 1300 m do 2750 m. Od podnožja do vrha vozi cetvorosedna gondola. Pored gondole, ski centar ima sistem od 13 žicara, 3 cetvoroseda, 2 dvoseda i 6 vucnica. Ukupna dužina staza iznosi 58 km. Pored staza za alpsko skijanje (medu kojima 21 km plavih, 17 km crvenih i 7 km crnih) ski centar Borovec ima i dva uredena freestyle parka, zatim staze za nordijsko trcanje (dužine 13 km) i jednu od najboljih staza za biatlon u Evropi. Osobenost skijališta Borovec predstavljaju i ski staze koje su opremljne savremenim sistemom za nocno skijanje. Odlicni vremenski uslovi (sa prosecnom temperaturom od 4.8°C u januaru), savremeni sistem staza i liftova kao i sistem za vestacko osnežavanje, omogucavaju da skijaška sezona traje od decembra do aprila meseca.

ZA DETALJNIJE INFORMACIJE KONTAKTIRAJTE NAS PUTEM MAILA ILI TELEFONOM

Iznajmljivanje Autobusa Jagodina Pomoravlje

Avio Karte za ceo Svet


Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Living & Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2021