top image

Zimovanje Francuska 2024

Nemoguće je ne zaljubiti se u Francusku na prvi, drugi, treći….svaki pogled. Šarl De Gol je jednom rekao ‘Kako neko može da opiše zemlju koja ima 365 vrsta sireva?“. Postoji bezbroj privlačnih lica u ovoj duboko buntovnoj i višestrano interesantnoj zemlji koja privlači milione posetilaca iz godine u godinu. Šarm i lice Francuske su neprikosnoveni, bilo da je u pitanju moderni bulevar Pariza, svetlucave padine Alpa, osunčani vinogradi Ili vruće, zlatne plaže, prašnjava igra balota, kafa i kroasan u skrivenom seocetu ili obilazak veličanstvenih zamkova pored reke Loare, glamurozni stil elitnih stanovnika Mediterana ili opuštajući piknik u Provansi, gde je vazduh ispunjen aromom divljih biljaka i lavande.

Glavni grad Francuske, jedan od najposećenijih i po mnogima i najlepši grad sveta je Pariz. Veličanstven i obasjan svetlima, romantikom i ljubavlju Pariz je upravo mesto gde se spajaju urbano i antičko pružajuci ono najlepše od oba. Da se Ajfelova kula gradila od osmeha koje ovaj grad izmami svakom svom posetiocu bila bi još veća, još lepša…. Ovu prelepu zemlju čini 26 pokrajina, od kojih su 21 kontinentalna, jedna je ostrvo Korzika, a ostale 4 su vanevropska ostrva: Francuska Gvajana, Gvadalupe, Martinik i Reunion. Sve pokrajine su različite po atraktivnostima koje nude ali jedinstvene u utisku posetioca o francuskoj kulturi, jeziku i nasleđu. Francuska je bila i ostala jedna od onih destinacija o kojima se vekovima pričalo i pisalo, a interesovanje je godinama samo raslo. Ona je perfektno pakovanje omamljujućih sastojaka: kulturom, kulinarstvom, senzualnošću,… i to je možda prava tajna njenog naziva „svačija druga zemlja“. Francuzi ističu svoje zasluge u razvoju gotičkog stila u arhitekturi i još od srednjeg veka, stvaraoci svega, od palata do metro stanica, uzeli su bar deo svoje inspiracije iz dizajna rođenog u njoj. Njeni spomenici pričaju priče o zemlji koja je oblikovala druge i koju su drugi oblikovali, o uzdizanju i padu mnogih vladara i imperija od antičkih vremena do danas. Koliko god da se promenila ili pokorila vremenu Francuska će uvek ostati prkosni pobunjenik romantičnog srca.Obaveštenje: Sve informacije na sajtu turističke agencije Living & Travel su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.

Letovanje Leto More Autobusom Akcija Aranžmani Ponuda Povoljno Popusti Last First Minute Sajamski Popust Odmor Obilasci Destinacija Jeftino Cena Izlet Putovanje Vikend Putovanje Metropola Evropski Grad Zimovanje Skijanje Wellness Spa Dalake Destinacije Avionom Aktuelne Ponude 2024